Hogyan szoktassam le arról, hogy olyan hevesen reagáljon a többi kutyára? Mit tegyek?
Vagy azért akar menni,mert annyira játszani akar(többnyire ez a helyzet)vagy nem tetszik neki a másik kutya és agresszívan közeledik hozzá(ez inkább akkor van mikor a másik kutya barátságtalan vele)
Nem is szívesen sétáltatom a városban,vagy ahol tudom,hogy kutyák lehetnek,és ha már meglátok egy kutyát a közelben már ver a víz! Teljesen megőrül: ugrál,nyüszít,sikogat,kitépi a karomat!
Persze én szívesen oda engedném a kutyákhoz,de azok egyből elképednek(a gazdijukkal együtt) és meg is ijednek ettől az izgágaságtól...érthető...
Sok mindennel próbálkoztam már: sokszor eljárunk a menhelyre (ahonnan ő is való)és ott szabadon játszhat a kutyákkal(a szocializáció miatt) nagyon jól elvan,imádja a kutyákat,semmi gond nincs vele.
/pont ezért nem értem,hogy akkor sétáltatáskor miért ilyen van ez az iszonyatos magatartás?!/olvasatam,hogy pórázon máshogy viselkedhetnek a kutyák a társaikkal szemben,na de Ennyire???
Próbálkoztam a figyelem elvonással,jutifalatokkal..semmi.
Próbáltunk kutyasuliba menni,de még a beiratkozást sem tudtuk kivárni,ráadásul még bunkók is voltak velünk,szóval még az életkedvem is elment.
Német boxer,13 hónapos ivart. szuka
Egy igazi bohóc!
Ő egyébként nagyon szépen sétál pórázon,okos,szófogadó,de amikor kutyát lát kikapcsol az agya,teljesen megszűnik számára a külvilág. Nem vonja semmi el a figyelmét,se a legfinomabb jutifalat,sem a játék,sem a szídás...
Az tényleg lehetséges,hogy érzi rajtam a stresszt,mert lerí rólam az ideg,talán ezen is változtatni kéne...
És ugye milyen kínos?! Nálunk mindenki átmegy a túloldalra,vagy felkapja a kutyáját...olyan rossz érzés,pedig ő csak játszani akar(na)...:(
Így nem tudunk barátokat szerezni neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!