Miért nem vedlik a Borderem?
Sajnos a show vonalban könnyen előfordul. Nem egyedi eset. Az én kutyám se vedlik mindig jól, sőt...Januárban elkezdte, abbahagyta, most pedig megint szőrösödik.
Kozmetikus egy dolgot tud tenni: lenyírni.
Ha nem hordod kiállításra, nyugodtan nyírasd le. Hidd el, hatalmas megkönnyebbülés lesz neki a melegben
az én kutyám egyik tesójának hasonló a gondja. furmizza rendesen, de csak nő... nemrég elkezdett egy új réteget növeszteni, ráadásul neki filcesedik nagyon.
valamennyit azért ő vedlik, nekik kozmetikus nem javasolta a nyírást, ezért csak le lett vágva neki rövidebbre a seggénél, plusz meg lett fürdetve, az baromi sok szőrt tud kiszedni.
másik tesónak rövidebb a fedőszőre, viszont abszolút nem vedli ki az aljszőrét, neki a gazdija kozmetikus és ő lenyíratta.
az enyémnek meg gyakorlatilag nincs aljszőre, olyan kevés neki, max a sörényén meg hátulján (feneke, ccombja környéke) van, de nem sok, abszolút nem filcesedik. a testén kb babazőr van, puha, rövid, aljszőr nuku... ami meg van, egy fürdetés után most ömlik ki, sima szőrgereblyével kijön.
én nem nyíratnám le, mert van, hogy tönkremegy a szőr és gyapjasra nő vissza... meg leéghet a bőre, ha érzékeny. egy kozmetikushoz fürdetni, megmutatni viszont elvinném. talán rövidebbre tudja kicsit vágni, kiszedni az aljszőrt, esetleg kiritkítani a szőrét.
és ez a show-vonalhoz köthető főleg, bár nem tudom, a tiéd pontosan honan van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!