Hol lehet Magyarországon (lehetőleg Budapest közelében) obedience képzésre járni a kutyámmal? Ki ismeri egyáltalán ezt a sportot?
Magyarországon szerintem igazán csak a Belga VB-n volt látható ez a sport és nálunk még nem honosodott meg. Most tervezik 2010-re egy magyarországi tanfolyam, képzés indítását, afféle szemináriumot szeretnének tartani,h a magyarok még jobban megismerhessék ezt a sportot és itthon is lehessen majd űzni.
Ha jól tudom a keszthelyiek működnek ebben közre. Nézz fel ide: www.kutyassport.hu, illetve a netboard.hu-n is van egy obedience-s topic, ott olvastam a szemináriumról.
Köszönöm szépen az információt!
Nem is értem, miért nem honosodott még meg? A környező országokban pedig nagyon komoly versenyek is vannak, de sajnos sem németül, sem szlovákul nem beszélek. :S
És angolul beszélsz?
Arra felé kutakodj, hiszen náluk honos ez a sport.
Nem olyan nagy ördöngösség, csak kellő szorgalom és kitartás kell hozzá. Alap, a kutyás tudás, pozítív megerősítésen alapuló tanítás.
Beszélek angolul, de Anglia ahhoz kicsit messze van, hogy elugorjak oda a kutyáimmal szemináriumokra, tréningekre... :) És mint ahogy könyvből nem lehet megtanulni kutyázni, a youtube is kicsit kevés ehhez.
Köszönöm azért, azt hiszem, fölveszem a netboard-osokkal a kapcsolatot, aztán előbb-utóbb hátha leszünk elegen ahhoz, hogy itthon is meghonosodjon ez a nagyszerű sportág. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!