Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Át lehet íratni a kutyát...

Át lehet íratni a kutyát másnak a nevére?

Figyelt kérdés
A bátyám kapott egy golden retrievert. Azt mondta, hogy csak ő foglalkozhat vele. Szegény kutya meg ott rohadt volna meg a kertben, ha én nem foglalkoztam volna vele titokban. Eltelt egy hónap, beszéltem a szüleimmel, és arra jutottunk, hogy enyém lesz a kutya. Hivatalosan nem, csak gyakorlatilag. Én ennek nagyon örültem. Elkezdtem vele foglalkozni. Megvettem neki mindent. Tálakat, póráz, először hámot, utána nyakörvet, (mindkettő bőr), rengeteg játékot, fésűket. Első hetekben még engedetlen, visszahívhatatlan volt. Széttépett minden törölközőt, ruhát. Minden négyzetméteren ásott egy gödröt. Sétáknál húzott, nem mertem elengedni, utálta a macskákat. Ha evés közben hozzáértem, morgott. Megakarta hágni mindenkinek a lábát. Rá két hónapra teljesen átformáltam. Sétakor szépen jön, bárhol elengedhetem, első szóra visszajön. A ruhák közelébe sem megy. Megbarátkozott a macskákkal. Most akár bele is ehetek a táljába, nem csinál semmit. Most már nem meri meghágni senkinek sem a lábát. Elértem, hogy bent lehessen a lakásban,ha kint rossz az idő. Azóta rengeteg pénzt költöttem jutalom falatra. Nagyon szép, és okos kutya lett. És most a bátyám azt mondja, hogy az övé. És minden ismerősének felvág vele, hogy az övé, és hogy milyen szép, meg okos. Szüleimmel beszéltem, hogy most mi legyen. Tulajdonképpen le se sz*rtak. Abban egyeztünk meg, hogy át lesz íratva a nevemre. Ilyent lehet? És mennyibe kerülne?

2013. jún. 9. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Mit akarsz átíratni? A chipet? Az oltásit? A törzskönyvet?
2013. jún. 9. 18:57
 2/8 A kérdező kommentje:
És pont ez maradt le: az oltásit. Chip még sajnos nincs benne,
2013. jún. 9. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia,Szülői beleegyezés nélkül is át lehet íratni a kutyát,Személyi és lakcímkártya kell hozzá,a kutya oltási kis könyvét beviszed akármelyik álatorvoshoz(ha ahoz ahol a bátyád az ő nevére íratta,akkor a bátyád beleegyezése kell!Ha másikhoz viszed,akkor nem kell beleegyeznie...ha elmúltál 14 éves,akkor neveden lehet a kutya,semmit nem kell fizetni érte,vagy ha kell is(valamelyik orvosnál kell),akkor kb 600 ft az egész,az átíratással magadra válalod a kutyát,ezáltal téged vesznek elő,ha nem tudod beoltatni időben,ha a kutya megharap valakit,stb...a te felelőség lesz!!!Kiskoró személy helyében meg a szülőt veszik elő.
2013. jún. 9. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Át lehet íratni, mi is írattunk már át kutyát és lehetett, de nemtudom mennyibe került.
2013. jún. 9. 19:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt teljesen elfogadom. Köszönöm a választ.
2013. jún. 9. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nincs még chipje, így egyúttal bele fogják tenni azt is. Az már a te neveden fog szerepelni.
2013. jún. 9. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:
70%
Szia,19:00-ás vagyok!Ha a kutyának nincs oltási kis könyve,oltásai,Chipje,akkor más a helyzet.Beviszed az álatorvoshoz,és az oltásokat beadatod neki+féregtelenítőt,Kötelező minden 3 hónaposnál idősebb kutyát bejelenteni,s 30 napon belül(3 hónapos kor elérésétől számított 30 napon belül) Egyedi azonosítóval ellátni(Microchippel),Kombinált+veszetség elleni vagy csak Veszettség elleni védőoltással saját költségen beadatni,illetve féregteleníteni.Az első oltást követően(3 hónaposi) 6 hónap elteltével Veszettség ellen oltani+féregteleníteni,azután Évenként Veszettség elleni+féregteleniteni!A microchip ára akciósan 2500 ft regisztrációval együtt,amúgy meg 3500-4000 ft+regisztrációs díj,durván 6-7 ezer ft,Veszettség elleni védőoltás településtől függően 3500-7000 ft,Kombinált 4500-12.000ft,féregtelenítő 100-600 ft
2013. jún. 9. 19:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Simán átirathatod ahogy a többiek mondták. A tesódnak meg mond meg hogy azzal kérkedjen amit ő ért el a kutyával, ne a te munkáddal dicsekedjen. Ne hagyd magad szerintem. Szorítok neked.
2013. jún. 9. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!