Egy kutya milyen életkorban mekkora sétát tehet? (kb. )
hát ha én az 5-6 hónapos kutyáimat csak 5x5 percet mozgatnám és azt is pórázon valószínű szétbontanák a házat a mozgáshiánytól.
Az óvatosság arra vonatkozik, hogy ne terheld túl az épp növésben lévő izületeket. Azaz nem kezd el az ember aktívan 1 méteres palánkot ugratni a fél éves kutyával, és nem fut a 4 hónapossal 10 km-t.
Te ismered a legjobban a kutyádat. Amíg boldogan, aktívan végzi a mozgást addig nem terheled túl. Ha látod, hogy fárad akkor ne kezd el vele csakazértis még dolgozni, hagy pihenje ki magát. A terhelés fokozatosan növelhető.
"hát ha én az 5-6 hónapos kutyáimat csak 5x5 percet mozgatnám és azt is pórázon valószínű szétbontanák a házat a mozgáshiánytól. "
Kérlek olvasd el még egyszer a válaszomat:) Ez csak a pórázos sétára vonatkozik, mert az egy erőltetett menet, a kutya nem tud lemaradni, ha le akar, megállni, csak ha a gazdi azt akarja. És nyilván nem egy 25 perces andalgásról van szó, folyamatos gyaloglásról.
Én a kutyát csak 25 percig viszem pórázon, viszont póráz nélkül, simán császkálunk egy órát.
Szóval póráz nélkül ameddig bírja és élvezi...de pórázzal öt perces szabály.
Ez azt öt perces dolgot kutyakiképző is megerősítette, meg több helyen is olvasható, pl. itt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!