Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fél a 1,5 éves Amstaff...

Miért fél a 1,5 éves Amstaff kutyám?

Figyelt kérdés
Pár hónapja azt vettem észre ha valaki le ejt valamit vagy görkoris megy el mellettünk vagy a sarkon szembe jön velünk valaki a kutyám meghátrál ugat hörög és lelapul majd mindig hátrább megy sosem volt ilyen jártunk oviba iskolába jár rendszeresen kutyák közé nem bántjuk.
2013. jún. 8. 22:17
1 2 3
 11/22 Valletta ***** válasza:

Egy normális kutyaiskolába kellene elvinni vagy egy értelmes, kutyához értő és szerető kiképzőt felkeresni, hogy gondos szocializációval elmúljon a kutya félelme. Ha úgy érzed, egyedül is képes vagy rá, vagy nincs lehetőséged kiképzőhöz fordulni, minél többet kellene kutyatársaságba, emberek közé vinni, ismerkedni, de csak lassan, kellő időt hagyva neki, ugyanakkor határozottan, példát mutatva. Ha van esetleg olyan segítőkész ismerősöd, akitől fél, vele is gyakorolhattak úgy, hogy a kutya laza pórázon van, az ismerős pedig elmegy mellette/felbukkan a sarkon/bemegy a kertbe/közelít hozzá, stb, majd a kutya - ha nyugodt marad - jutalmat kap, ugyan ezt görkorival is és minden mással is meg lehet csinálni, amitől fél. Minél többször éri az inger, annál jobban hozzászokik majd. Beszélni hozzá, gyámolítani nem kell, de ha esetleg kéznél van egy nyugodt, magabiztos kutya, az sokat segíthet.

Nálam volt egy teljesen vad, félénk kutya, a többivel ellentétben hónapok alatt sem mentem vele semmire, kiképző elmondás alapján azt mondta, törődjünk bele, hogy idegrendszeri problémája van (ha embert látott összeszarta magát, a kertben órákig körözött, stb). Ma Németországban él, sétál, tanul, normális életet él. Ha azt a kutyát rendbe tudták hozni, a tiéd sem lehet reménytelen.

2013. jún. 9. 00:27
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

két dolog lehetséges.

1: a kutya nem is volt semmiféle oviban, suliban, nem is igen jártál vele társaságba így sajnos kissé antiszociálissá vált a kutya.

2: a kutya valóban volt oviban, suliban, de sajnos a lényegen nem dolgoztatok: GAZDA KUTYA KÖZTI KAPCSOLAT! így mire a kutya elérte a megfelelő kort, elkezdte átvenni a vezér szerepét.

mindkettő verzió esetében nagyon súlyos hiba lett elkövetve. de nem lehetetlen ezen változtatni. viszont ezt itt az ég világon senki nem fogja tudni pár mondatban orvosolni. egy olyan kutyasuliba kell őt vinni ahol nagy hangsúlyt fektetnek a kutya gazda közti kapcsolatra. számíts arra hogy egy ilyen viselkedésű kutyával nem csoportosan fognak veletek foglalkozni (ami nem mellesleg sokkal jobb)

2013. jún. 9. 06:31
 13/22 anonim ***** válasza:

véletlenül elküldtem...

szóval egy megfelelő suli fog segíteni a dolgon. én személy szerint tükörsulit vagy cerberost ajánlanék.

2013. jún. 9. 06:32
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszi.Nem tudom mi válthatta ezt ki nála:(

12 hetes kora óta jártunk ovi majd suli.Suliba ma már nem járunk ez akkor még nem volt ott próbálta a kiképző is az esernyő nyitást...semmi nem volt most már igen.

És a másik gond ezt is mostanában vettük észre,hogy ha jön egy kutya megszaglásszák egymást,egyebek majd egymásnak mennek van,hogy az enyém kezdi.

Azt mondták ilyenkor hagyni kell had rendezzék le egymást között ki a dominánsabb nemtudom idáig egy gazdi se engedte.És ilyenkor hörög folyik a nyála a kutyámnak.

2013. jún. 9. 09:09
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem szabad hagyni, hogy egymás közt rendezzék le. Nem a kutya dönti el, hogy ki a barát és ki az ellenség, hanem te! Ha rátámad másik kutyára, azonnal tiltani kell. Ha ráhagyod, ez a helyzet egyre rosszabb lesz, míg már semmi hatalmad nem lesz a kutya felett, kénye-kedve szerint nekimegy bárkinek és bárminek.
2013. jún. 9. 11:27
 16/22 anonim ***** válasza:

Mégis milyen iskolába jártatok????

Remélni merem,hogy nem ott mondták,hogy rendezzék le egymás között...

2013. jún. 9. 12:58
 17/22 A kérdező kommentje:

Egy egyszerű suliba nem ilyen nevesbe

Ezt a kutyások mondták,hogy 2 domináns kutya közül egyik lesz csak az el kell dönteniük nem komolyra megy de egy "verekedésbe" eldöl és onnantól kezdve tudja ki merre majd.

Mikor legutóbb összement egy kutyával a másik gazda nem sok semmit elhúzta arrébb a kutyát és ment tovább semmi dorgálás vagy ilyen annyit mondott na Ők se lesznek játszópajtások.

2013. jún. 9. 13:16
 18/22 Valletta ***** válasza:
Ilyenkor nektek kell leállítani a kutyákat, ugyanis ti vagytok a vezetők és ti döntitek el, hogy ki mit csinálhatnak és mit nem. Hacsak nem élvezed, hogy más kutyának neki megy (márpedig nem élvezed), akkor le kell róla hívnod. Ez alap. Abba a suliba meg be se tedd a lábad újra, hanem keress egy másikat, ha lehet.
2013. jún. 9. 16:41
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a probléma nálatok az, hogy nem vagy megfelelő vezér a kutyának. Egy számára olyan szituációban, mint hogy a sarkon szembe jön valaki nem tudja, hogy kell lereagálnia, és Tőled sem kapja meg az utasítást, ezért viselkedik így. Hagyod őt dönteni. És ő így dönt, hogy az adott szituban ezt csinálja.

A mi mentett domináns kutyánk anno a mellettünk elhaladó autóknak (is) ment volna neki. Mikor láttam rajta, hogy szívja fel magát, már tiltottam, utána rögtön elvontam a figyelmét egy falattal. Régen ez minden autónál volt. Ma már heti 1x-1x csinálná, azt is a kukás autókra, ugyanis azokkal még mindig nincs kibékélve, mert hangosak és marha nagyok :) Lényeg az, hogy egy domináns kutyánál, főleg ha kan, mindig a toppon kell lenni falkavezér ügyileg. Sosem szabad hagyni, hogy ő döntsön.

2013. jún. 9. 21:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Ok köszi igen kan
2013. jún. 9. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!