Ha fél éve elvittek egy kölyökkutyát és most jelentkeztek hogy diszpláziás a kutya akkor mit kell csinálni?
Sajnos a szűrt, jó csípőjű szülők sem 100 % arra, hogy a kölykök közül ne legyen Dp-s.
Az örökölt hajlamon kívül a tartás is befolyásolhatja a kialakulását.
Még nem megszokott, szerződéssel kell venni kutyát.Abban pedig ott kell lenni leírva minden, amit fontosnak tart a tenyésztő és a leendő tulajdonos.
A tartási gondok nem fél éves korban jelentkeznek.
Nagytestű kutyákkal foglalkozom elég régóta, nem láttam olyat, hogy nullás felmenőktől olyan súlyosan DP-s kölyök született volna, akinél 6 hónaposan jelentkezik.
A felmenőket nem véletlen írtam. Ha törzskönyves a kutya akkor meg kell, hogy legyen a felmenők szűrése is, rá van írva a törzskönyvre.
A szerződés tenyésztőknél általános. Legalább 10 éve. Ma már a legtöbb vevő is megköveteli a szerződést, hiszen az ő érdekeiket is védi.
Nagyon furcsa nekem ez az eset. Ha törzskönyvesek és szűrtek a szülők, akkor értened kéne a tenyésztéshez, a jogi vonatkozásokhoz. Akkor felhívnád az állatorvosod kérnél nála egy vizsgálatot. Akkor tudnád, hogy ilyenkor vissza szokás adni a kölyök árát, ha nem kérik a kölyköt, akkor visszavenni.
Most vagy nincsenek meg ezek a papirok, vagy belevágtál tenyésztésbe ismeretek nélkül. Az pedig nem sokkal jobb mint a szaporítás, már ne is haragudj.
Vidd el te is a saját orvosodhoz, vagy aki szűrte korábban az almot, szülőket. Ha van szerződés, akkor aszerint járj el, ha pedig nincs, akkor tégy belátásod szerint.
Jó lenne ismerni a dp szűrések eredményeit, kérlek oszd meg velünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!