Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szeret tanulni,...

Miért nem szeret tanulni, feladatokat megoldani a kutyám?

Figyelt kérdés
Soha nem csóválja a farkát közben.
2013. jún. 4. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól hogy nem csóválja a farkát, nem jelenti hogy nem élvezi. Pl. ha koncentrál, akkor sem csóvál egy kutya általában.
2013. jún. 4. 14:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem a megfelelő módszerrel motiválod. Az én kutyámmal mikor kutyaiskolában voltunk (amolyan kicsit poroszos fajtában) csak könyörgő tekintettel nézett rám az engedelmességi gyakorlatoknál, hogy mi szükség minderre, menjünk már haza. Leengedte fülét-farkát. Pedig adagoltam neki a jutalomfalatot.

Aztán váltottunk klikkerre, most meg épp csak el nem repül, úgy csóvál és tekereg, mikor dolgozhat.

2013. jún. 4. 14:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem megfelelően motiválod.
2013. jún. 4. 16:34
 4/7 A kérdező kommentje:
És hogyan motiválhatnám még? Megcsinálja a dolgokat, csak nem lelkes, pedig sok kutyás videóban láttam, hogy a tanuló kutya lelkes. :( Klikkerem nincs.
2013. jún. 4. 16:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Leírnád, hogyan tanítod? Lépésről lépésre. Mi a jutalomfalat, mi a dicséret, mennyi idő után adod neki a jutalmat, mikor megcsinál valamit, hogyan hagyjátok abba?...
2013. jún. 5. 13:02
 6/7 A kérdező kommentje:

A jutalomfalat egy szem a száraztápból. Persze nem a végén adok neki egyetlen szemet, hanem feladatonként. De akkor mindig egyből ahogy megcsinálta... Meg szokta dícsérni, megsimizem és mondom, hogy jó kutya. Aztán csak abba hagyjuk, ha úgy látom elég volt, pár perc az egész és mindenki mehet a dolgára.

Ja meg még azt vettem észre, hogy vannak olyan trükkök, hogy próbálnám leszoktatni a falatról, de ha nem kapja meg, akkor nem érti mi van és elkezdi keresni a jutalomfalatot.... :S

2013. jún. 5. 13:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Probald meg azt, hogy a jutalomfalat ne egy szem szaraztap legyen. Egy karika virsli, egy kocka fustolt sajt csodakra kepes. Probalj egyszerre csak egy feladatot tanitani, ugy erteni fogja. Nem mellesleg pedig te is legyel lelkes. HA te nem orulsz a sikereinek, o miert tegye azt?
2013. jún. 6. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!