Aki ismeri a Barf-al való etetést, írjon már útmutatást hogyan is kell valójában, valamit olvastam róla, de pl. hányszor kell egy héten belsőséget adni, hányszor csontost, olaj milyen gyakran kell?
Köszi :)
Belsőséget 3 naponta szoktam adni, a husival megegyező mennyiségben.
Csontos husit minden nap kap, a linkelt oldalon megtalálod az arányokat (testsúlyának 2-3%-át kell alapul venni a napi kaja számításánál, ha ez megvan, ezen belül 30% hús, 40% csontos husi és 30% zöldség/gyümölcs turmixolva).
Én tartok heti 1 koplaló napot is.
Lazacolajat szoktam leginkább adni, minden nap kap.
Nincs mit :)
Ha nem adsz minden nap csontot, akkor figyelj oda nagyon, kb. 2 hét alatt egyenlítődnek ki a tápanyagok a kutyában. Ha nem megfelelő a hús és a csont aránya (húsban levő foszfor kivonja a kalciumot a szervezetből, ezt pótoljuk a csontos husival), akkor ott bizony gondok lehetnek!
A tápban volt kalcium! Így megoldott volt a dolog.
De BARF-nál tényleg szükség van a csontra.
Hány kg a kutyusod? Nagyjából kiszámolom neked, ha gondolod, h h néznének ki az arányok.
23 kilo :)
Köszikee :)
Oks :)
Ugye a testsúlyának 2-3%-át kell alapul venni. Én most 2%-kal számolok neked.
Ennek 30%-a hús, 40%-a csontos hús és 30%-a zöldség/gyümölcs turmixolva.
A 2% az 46 dkg kaját jelent neki naponta, ezen belül kb. 14 dkg hús, 18 dkg csontos hús, 14 dkg zöldség/gyümölcs.
Ezekhez kéne tartani magad, azt megcsinálhatod, hogy mondjuk csontos husit csak 3 naponta adsz neki, de akkor 3x18 dkg-ot!, addig pedig a husi és a zöldség arányát növeled. A lényeg, hogy 2 hetes intervallumban kapjon összesen kb. 2 kg húst, kb. 2,5 kg csontos húst és kb. 2 kg zöldség/gyümölcsöt.
De közben persze figyelned kell arra, h h alakul a kakija, hiába szeretnél mondjuk csak 3 naponta adni neki csontos husit, ha lágy a kakija a husitól és a zöldség/gyümölcstől, akkor kénytelen vagy neki csontos husit is adni minden nap (ez megfogja a székletet).
Szóval ki kell tapasztalni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!