Van olyan, hogy nevelhetetlen kutya vagy csak én vagyok ügyetlen?
Főleg, ha elszaladós kutya, akkor vidd suliba. Csak a többi kutya között tudja megtanulni, hogy nem szabad a "szörnyen érdekes" dolgokkal foglalkoznia.
És jóval olcsóbb mint a kiképző.
Szerintem ,
- A kutya nagyon sok ídőt tölt nálad porázon, mivel csak akkor engedelmeskedik ( valószinüleg porázra volt kötve amikor tanítottad)
- A kutya elöled menekül, nem érzi jól magát melletted
- A dominanciával is gond lehet, mert poráz nélkül rád se hederít
- Ha sajnálja a pénzt, hogy kutyája engedelmes legyen, akkor ajándékozza el valakinek.
Talán az a legjobb megoldás mindkettőjüknek !
Elnézést ha felzaklattam, csak őszinte akartam lenni.
Hát basszus ezt a pofátlanságot...
Hogy lehet ilyet írni,hogy sajnálja a pénzt?
Itt mindenki full milliomos? Van akinek havi plusz 5-10ezer forint is rengeteget számít(nekem is).
Aki nem kőgazdag az ne is tartson kutyát? Elszaldt itt egyesekkel a ló...
Kedves 21:29 és 21:30, én az a csúnya ember vagyok aki elajándékoztatná a kutyát. Ez nem véletlen, sajnos én ismerek egy ídős hölgyet ( lehet pont ő), akinél ugyanez fordul elő. Egy vörös színű spánielt szokott sétáltatni, állandóan pórázon látom a kutyát nála ( még a körbe keritett futtatóban is). Ha véletlen mégis elengedi a kutyát, az rögtön menekülőre fogja.
Szemtanűja voltam, amikor a kutyát engedetlensége miatt a porázzal verte meg. Érdekes modón ha más sétáltatja (ídőnként előfordul), akkor a kutya nyugottan szaglászik és teszi a dolgát.Eszébe nem jut - még nyít terepen sem -elmenekülnie sétáltatói elöl, ha nincs rajta poráz.
Elmondanám, hogy már eddig két kutyát neveltem fel (az egyik 18 éves, a másik 14 éves (dalmata) koráig élt). Azt hiszem, ez azt bizonyítja, hogy nem bánok rosszul a kutyáimmal. Biztos sok hibát követtem el a mostani kutyusommal, és azért kértem segítséget, hogy ezt kijavítsam, ha még lehet. A pénzt nem sajnálom, csak sajnos elég szűkösek az anyagi körülményeim, mivel nyugdíjas vagyok.
Egyébként az én kutyám fekete, és soha nem ütöttem meg pórázzal, legfeljebb a jól bevált újságpapíros módszerrel próbáltam jobb belátásra bírni. Ez otthon, a lakásban bevált.
A behívás az én nagy gondom, az előző kutyáimat mindig póráz nélkül sétáltattam, és nem volt semmi probléma!
Joggal mondja, hogy ilyen idős korban miért vettem magamhoz egy kölyökkutyát? Amikor a dalmatám elpusztult, a fiam puszta jó indulatból hozta nekem, és én nem tudtam ellenállni a kis szőrmóknak.
Pontosan tudom, hogy ott követtem el nagy hibát, hogy mikor először elfutott, kergettem, és ezt ő (gondolom) nagyon jó játéknak fogta fel.
Biztos a jó indulat vezérelte, de nekem nagyon rosszulestek ezek a kemény szavak!
Szüleimnek 2 kutyája van Egy 2 éves husky és egy 8 hónapos keverék németjuhász.
Mind a két kutyát ugyanúgy nevelték, mégis teljesen mások. Szerintem nagyon fontos a kutya természete is. Van, amelyiket sokkal nehezebb nevelni.
A huskynak első dolga, hogy megszökjön, ha már egy rést lát a kapun, és ha kijut őrült módon futkozni kezd. Pedig viszik sétálni is. Hatalmas az udvar és már ott a másik kutya is. Úgy gondoltuk jó hatással lesz rá. De nem lett.
Egész nap csak fekszik, hiába hívjuk vagy akarunk játszani vele, ha van kedve oda jön, de egyből le is fekszik a hátára. Szó szerint a földre döglik. A kaja nem kell neki, hiába is próbáltuk jutalomfalattal nevelni, nem kellett neki..
A kisebb kutyus viszont egy örökmozgó rosszcsont. Mindig velünk akar lenni, az engedélyünk nélkül viszont nem tesz egy lépést sem. Mindenhova követi a családtagokat, és imád játszani. (Labdát visszahozza és kötelet szoktunk húzni).
Szóval nekem az a véleményem, hogy vannak nagyon önérzetes kutyák, akiket nem tudom hogy lehet megnevelni. A huskyt talán egy kiképző sem tudná.. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!