Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A fül kupiorzásának betiltásáv...

A fül kupiorzásának betiltásával nem félnek, hogy fajták fognak eltűnni a süllyesztőbe?

Figyelt kérdés

A legjobb példa szerintem erre a dobermann. Nem vagyok híve a felesleges műtéteknek, de az a kutya szerintem elveszíti így valamilyen szinten a fajta jellegét. Ráadásul ha jól tudom náluk egészségügyi okokból is csinálták, nem véletlenül lettek így kitenyésztve.

Viszont hosszú farokkal, lógó füllel szinte nem is lehet első ránézésre megismerni őket.

Sokan így szerintem elfognak fordulni a fajtától, és szépen lassan eltűnik, ha ez így marad.

Pedig szerintem az egyik legszebb és legokosabb kutya.

Csak Én vagyok ezen a véleményen ?

2013. jún. 3. 15:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
nem fognak eltűnni, mert hálistennek értelmes tenyésztők eddig se a rövid farokra és a vágott fülre mentek...
2013. jún. 3. 16:20
 12/16 anonim ***** válasza:
74%
nem, tényleg nem arra mentek de ha az ember valamire nem szeret ránézni akkor nem is fogja tenyészteni. Pl nálunk farok állásra soha nem szelektáltak, jelenleg németeknél látom, hogy nem vágva, hogyan is néz ez ki, a kutyák nagy része csavarja a farkát, borzalmas faroktartások vannak, fél farkak, töröttek... szörnyű látvány egy félfarkú kutya (nem illik a fajtához) évtizedek munkája lenne csak farokállásra szelektálni és az ember azt se nézheti mint egyetlen szelekciós tényezőt. Farkatlanságra szelektálni meg egyenesen a fajta vége lenne mert ha erre szelektálsz akkor nő a magzat elhalás, gerincbetegségek stb száma így bár sok kölyök születik farok nélkül de az se lehet a fajta alapja. Ha betiltják a vágást akkor kapunk egy olyan fajtát ahol minden kutyánál eltérő lesz a farok állás, és rengeteg lesz a fél/negyedes farkú kutya...csodaszép lesz..de tényleg
2013. jún. 3. 16:30
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem idővel megszokják az emberek. A yorkshire terriereknél pl. nagyon sokáig szinte teljesen vissza volt vágva a farok, az enyém (6 éves) kb az első olyan generáció, akinek teljesen hosszúra van hagyva. Annak idején furcsán néztek rá, a mostani, fiatalabb kutyáknál viszont szinte mindnek hosszú a farka, és ez tök természetes.

Dobermann-nál szerintem csak azért kupírozták a fület, hogy tekintélyt parancsoló megjelenése legyen. Emiatt nem fog eltűnni a fajta, max nem fogják őt vagánykodásból tartani. De attól még ugyanolyan értékes fajta marad, remek munkakutya. Aki valóban a fajtát szereteti, az nem fog emiatt elfordulni tőle:)

2013. jún. 3. 19:27
 14/16 anonim ***** válasza:
a yorkie szerencsés mert többségében normál farkak vannak (sőt a faroktűzésük is elég korrekt a yorkieknak), vannak fajták ahol a fül és farok szerkezet vágás nélkül kriminális, törik/szakad/gyullad... náluk pl tudtommal nincs is genetikai csonkafarkúság (ami feles, negyedes, születéssel törött) farokként jelentkezik..
2013. jún. 3. 19:46
 15/16 anonim ***** válasza:
33%

19:27 az ne zavarjon, a hogy yorkienak

1, normális esetben földig érő szőre van, a dobermannak meg pár centi

2, a yorki aprócska, a dobermannak teljesen mások az arányai

3, a yorki legyen cuki, egy dobermann NE

Magyarán ami egy kutyán jól áll, megszokható, az egy másikon lehet, hogy nem.

2013. jún. 3. 23:26
 16/16 A kérdező kommentje:

Ráadásul nem csak azért szokás a fülüket kupírozni, hogy tekintélyt parancsoló legyen, hanem egészségügyi okai vannak.

Gondolom a tenyésztője nem véletlen találta így ki a dolgokat...

2013. jún. 4. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!