Felétek szoktak a kutyások köszönni egymásnak?
Én Bp. belvárosában lakom a két kutyámmal (egy yorki keverék és egy border), tőlünk kb. 10 percre igazi kutyaparadicsom van! Persze itt is vannak kiskutyások, akik rögtön fölkapják, de ezek nem is illeszkednek be a közösségbe. Viszont sok igazi kutyás van és egy nagyon összetartó csapat alakult ki. Minden nap lejárunk kb. ugyanabban az időben, összejön legalább 10-20-30 kutya, a gazdik, és igazi társasági élet van, mindenki nagyon élvezi! Persze vannak akik kilógnak a sorból, de hát nem minden ember egyforma és nincs is ezzel baj, lényeg, hogy a kutyáink jól érezzék magukat. Itt Pesten szerintem van már kultúrája a kutyázásnak, sőt még olyanok is köszönnek, akikkel nem kutyázom együtt, csak a járdán elmegyünk egymás mellett a kutyáinkkal. Sőt még nem kutyások is köszönnek és beszélgetnek, ha kutyával sétálok! Vannak bunkók is, de szerencsére az a kevesebb. Vidéken viszont, ahonnan származom, a Hajdúságból, ott pont az ellenkezőjét tapasztalom. Az emberek sokkal kevésbé nyitottak erre, kevesen tartanak kutyát a lakásban és fogalmuk sincs, mi a szocializáció vagy hogy össze kéne szedni a kakit (!!!) stb. (tisztelet a kivételnek) Egyszer sétáltam ott a parkban és amikor szedtem fel a kutyapiszkot, odajött hozzám egy idős úr és azt mondta, ő már majdnem 80 éves, de most lát ilyet először, hogy valaki fölszedi a piszkot a kutyája után!!! Megdöbbentem. Azt hittem, vidéken jobban vigyáznak az emberek a közterek tisztaságára... Pedig egy tiszta városról van szó, mert nincs annyi csöves, de a parkok, ha jobban megnézem, úsznak a kutyasz@rban, csak nem olyan feltűnő, mint Pesten, mert sokkal kevesebb a kutya. És a kevés ember, aki kutyázik, azok sem élnek olyan közösségi életet, mint mi. Megállnak, köszönnek, egy-két szó "oszt jó van" :D Fura. Talán majd ha ott is olyan sok lakás-kutya lesz akik nem házőrzővé vannak degradálva, akkor ott is lesz kutyás kultúra és az embereknek ismerete a felelős állattartásról... (csak úgy zárójelbe, vidéken, mikor meghallották, hogy a kutyáim ivartalanítva vannak, enyhén ferde szemmel néztek rám, moshattam az agyukat, hogy ugyan miért is...)
Na mindegy, én azért reménykedem, lesznek ott is úttörő emberek. És szerintem az állatvédők is propagandálhatnának erősebben vidéken, meg a kutyaiskolák, hogy megmutassák, mit is jelent a kutyázás és a felelős állattartás, és hogy a kutya több, mint házőrző és több, mint egy öleb.
Na jó, azért szerintem nem attól lesz jobb vidáken a helyzet, hogy bemehetnek a kutyák a házba! Ha valaki hárőrzőnek degradálja a kutyáját akkor vele, az emberrel van baj, nem avval, hogy kint lakik az eb! Szerintem... Enyémek is kint vannak, mégis járunk kutyaiskolába, nyralani együtt, versenyekre. Az embereket kéne tanítani erre!
Amúgy nagyon irigyellek titeket. :( Én Pest mellett lakom egy nagyvárosban, én voltam az aki csak rosszat mondott a többiekről. Már kezdek félni, hogy csak engem utál mindenki, és azért szólnak be, meg nem úgy viselkednek, ahogy ti meséltétek... :( Pedig én nem ártottam senkinek. Meg vannak nevelve a kutyáim, normális vagyok, lehet az a baj, hogy használom a jogaim. Vagy ez már vidék lenne? Mert eléggé úgy tűnik, ha itt beszólnak azért, mert a kutyájuk ugat az enyémre ami9kor elmegyünk az utcában... :( Itt senki sem sétáltat. :( Lehet ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!