Hogyan tanítsam meg 11hetes kiskutyámat, hogy ne végezze a dolgát a teraszon?
1.gratulálok hozzá.
2.vegyél 1 kutyanevelési könyvet,vagy nézd meg könyvtárban.ott több fontos dolgot megtanulhatsz,és lesz egy kiegyenúlyozott,okos kutyád,aki akár ennél többet is tud.ezt meg később szokták tanitani(szerintem)-takarits,de ne hord le a kutyát az tutihülyeség!ha jó helyen csinálja meg kell dicsérni,ha rossz helyen el kell vonni a figyelmét,hivd ki a fűre legalább, játszál vele..
Ha rajtakapod, szidd meg és vezesd arra a helyre, ahol szabad, de csak akkor, ha látod amikor csinálja, 1-2 perc múlva már nem értené miért kap ki. Ha nem látod amikor épp végzi a dolgát, csak a csomagot találod meg, takaritsd fel, tüntesd el a szagokat. Pl ecetes vizzel. Ne maradjon semmi illat, ami felhívás lenne keringőre. De ha jó helyen sikerül nagyon dicsérd meg. Még nagyon fiatal, beletellik egy kis időbe mire megérti mit szabad és mit nem, de gyorsan tanulnak.
Tapasztalatból mondom, dicsérettel, jutalmazással többet lehet elérni náluk, mint büntivel.
Első válaszolónak: 1. Bunkó vagy:)
Vettem könyvet és úgy csináltam, ahogyan az imént leírták. Dicsérem is, ha okosan végzi a dolgát. De egy két nap elteltével visszatér a teraszra.
Köszönöm a második válaszolónak a normális hangnemű válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!