Barf-étrend táblázat?
Sziasztok.
Régebben valamelyik kérdés alatt láttam, hogy valaki linkelt egy barf étrendes táblázatot, hogy miből mennyi kell x kg-ú kutyának.
Na ezt a táblázatot azóta sehol sem találom. valaki nem tudná nekem belinkelni, ha nagyon szépen megkérem?
Én is rajta vagyok az ügyön, keresem a táblázatot, de ilyen táblázatszerű felsorolásban sehol sem találom, mindenhol csak írnak róla, de nekem meg a táblázat lenne most a tökéletes.
A válaszokat köszönöm előre is!
Szia!
Ezt egyszerű kiszámolni :)
Táblázatról nem tudok.
Hány kg a kutyusod? Mennyit mozog?
24 kg-s és elég sokat mozgok vele, minden hétvégén agilityzünk, de a hétköznapokon sincs pihi, minden nap viszem sétálni, meg elég sokat játszunk, amiben ugyebár ő rengeteget fut. A szellemi fárasztás nem tudom mennyire érdekelt az etetésnél, de szellemileg is rendszeresen fárasztva van, szóval nem unatkozik:)
Ivarosnak még ivaros, de nem sokáig, ez sem tudom, hogy számít-e.
A linket köszönöm, angolul remélem megbirkózok vele:)
Szívesen :)
A testsúlyának 2-3%-át kell alapul venni és ezen lehet variálni, ha fogyna vagy hízna esetleg.
Most levezetem neked 2%-kal, aztán majd átszámolod te is, ha módosítani kell :)
Tehát ugye napi 2 részletben kell kapnia a kaját, reggel-este.
24 kg-os kutya napi kajája 2%-ot alapul véve 48 dkg összesen. (1-2 dkg nem számít, de én most maradok az eredeti számításnál.)
Ezt ajánlott úgy elosztani, h 30% hús, 40% csontos hús és 30% zöldség/gyümölcs - ezen is lehet majd variálni a kaki, szőr stb. függvényében, de ez a klasszikus BARF, kiindulásnak tökéletes.
Tehát a napi 48 dkg kajájából 14,4dkg hús, 19,2dkg csontos hús, 14,4dkg zöldség/gyümölcs.
+ én szoktam adni kiegészítőket is :)
úúú... köszönöm szépen:D
nagyon jól elmagyaráztad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!