Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jack Russel Terrier? Jó...

Jack Russel Terrier? Jó választás lenne?

Figyelt kérdés

Van egy cicám,de nagyon szeretnék egy kutyust is :) Panelházban lakom,54nm-es.Napi 2-3szor biztos el tudnám vinni sétálni,és a házunk mellett pont van egy kutyafuttató.

A kérdésem az lenne,hogy nagyon rosszul érezné-e magát panelban egy ilyen kutyus?Mivel elég kicsi a lakás..Épp ezért gondoltam valami kisebb testű kutyára.

A másik pedig,hogy szerintetek bántaná a cicát,vagy a cica őt?:D

Ennek a fajta kutyának milyen a jelleme?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 5. 19:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A kan kutya azért hagy apró foltokat, hogy minél több helyen tudjon jelölni. Mivel nekem szukám van, látom milyen iszonyatos mennyiségeket ereszt ki ha 5-6 órán át nincs levíve (nálunk ilyen is ált. csak éjszaka fordul elő, akkor meg alszik). Egyszerű biológia, minél kisebb egy állat, annál gyorsabb a szívverése és az anyagcseréje. Kényelmes egy nap 3X levinni a kutyát, meg is szokja de nem jó és nem egészséges.
2009. okt. 6. 17:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy azért hagy foltokat. :)

De a kutya vízháztartása, méregtelenításe teljesen MÁS, mnt az emberé... És a napi 3X sétát nem csak én mondom, hanem állat orvosok és kiképzők is. Persze a 3 séta a minimum, ahogy leírtam. A szuka. és az ivartalan kutyusoknak is ugyanilyen a biológiai felépítése, a többi, már csak szokás kérdés. Például hiába ivartalanított a kutyusom, jelölget megállás nélkül és tartalékol. A szuka is ugyanígy van, de tény, hogy kevesebbet tartalékolnak. Valahol olvastam, hogy nemtől, kortól, időjárástól, környezeti viszonyoktól függetlenül a hugyhólyagban mindig tartalékolnak vizeletet. Szomjan halt kutya hólyagjában is van vizelet.

Bagatell egy emberhez hasonlítani, aki 8 órán keresztül nem wc-zik... Mondjuk ez olyan dolog, hogy nehéz letiltani a kutyát a hullába, kakiba hempergésről, mert ez neki természetes. Ahogy neked, a minimum 2-3 óránkénti pisi. :)

2009. okt. 8. 14:48
 13/14 anonim ***** válasza:
Kinti kutyának is természetes a 2-3 óránkénti pisilés. Minél kisebb egy állat, annál gyorsabb az anyagcseréje. Ezt a biosz szakon tanítják:) Ezért igen is lehet emberhez hasonlítani:)
2009. okt. 9. 13:18
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2009. okt. 19. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!