Szerintetek nagy baj?
van egy 3 éves kan komondorom és már kicsit össze volt állva a szőre meg büdös is volt és levágatuk a szőrét
a szeme elöl is le lett vágva
és én pl azt halottam hogy ha a pulinak levágják a szeménél a szőrt megvakulhat,elképzelhető hogy ez is megvakul?(ma lett le vágva)
Ha a lábáról levágtatok a szőrből, akkor le is fog bénulni :D
Nyugi, nem lesz semmi baja a szemének, ez butaság.
Van egy másik cikk is igaz pulit említ, de a komondorra is illik.
"Persze eleinte fura lesz neki, talán összezavarodik és mozgása kicsit koordinálatlanná válik, de pár nap és hozzászokik. Vélhetően ebből az összezavarodásból ered a megvakulás legendája is. Hiszen ha régebben levágták a puli szőrét, akkor az átállási idő alatt a legfontosabb feladatát, azaz a terelést nem tudta elvégezni. A józan paraszt ember ebből arra következtetett, hogy a kutya megvakult.
Egy kutyakozmetikus megjegyzi, hogyha kölyökkorától fogva vágják a frufruját a pulinak, akkor sem fog megvakulni, és nem okoz semmiféle zavart nála, mert megszokja. Persze az más kérdés, hogy az ősmagyar kutyafajtát érdemes meghagyni természetes szépségében, szerintem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!