Ki volt már a kutyájával sátorozni?
Mert nappal felügyelsz rá, vagy más felügyel rá mondjuk? És ki tudod védeni ha valami baj van. Éjszaka meg alszol és mire felkelsz, lehet már késő. Nem tudom ez miért nem egyértelmű, remélem nem azt akarod mondani, hogy idegen helyen (vagy akárhol) nappal mindenféle felügyelet nélkül hagyod.
A baj csak ezzel az, hogy nem úgy bánsz vele mint egy kutyával. Egy idősebb emberrel meg lehet tenni, hogy megbeszélsz vele dolgokat. De a kutyának, hogy magyarázod el, hogy valamikor ellentmondhat neked valamikor meg nem? Ő azt nem érti. Mi van ha legközelebb visszajönni nem akar mondjuk? Hát akkor majd nem erőlteted rá, mert az milyen csúnya? Aztán majd elcsapja egy autó vagy mit tudom én. Az én kutyámnak sosem jutott eszébe felmenni az ágyra. Aztán egyszer felhívtam, és másnap nem értette miért szólok rá amikor az ágyon találtam. Nem értette miért szabad egyszer és miért nem máskor. És nem, nem ő a hülye én voltam a hibás. Vagy felengedem vagy nem. Különben meg ha már itt tartunk, nem ráerőltetni kell dolgokat hanem úgy nevelni, hogy akarja. És ez nagyon alap dolog, hogy veled megy. Ha pedig kicsit másabb fajtáról van szó, ahogy utaltál rá akkor nem jobban el kell engedni hanem erősebb kézzel fogni mint az átlagot. Ha pedig tényleg nem lehet rőle elvárni, hogy nagyon engedelmes kutyaként viselkedjen, akkor nem lehet neki akkora szabadságot adni mint az átlag jólnevelt kutyáknak, a saját és mások védelme érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!