Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki volt már a kutyájával...

Ki volt már a kutyájával sátorozni?

Figyelt kérdés
Már sokszor sátoroztam, de nem kutyával. Most arra gondoltam, hogy mi lenne ha magunkkal vinnénk őt is. De fogalmam sincs hogy hogy zajlik egy ilyen. Ha most a kempingtől eltekintünk, mert mondjuk az erdő közepén vagyunk, akkor a kutya hol legyen? Bent a sátorban? Vagy hagyjam kint? Nem megy el éjszaka? Ha bent van akkor ha hall valamit nem borítja fel az egész mindenséget?
2013. máj. 26. 20:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mert nappal felügyelsz rá, vagy más felügyel rá mondjuk? És ki tudod védeni ha valami baj van. Éjszaka meg alszol és mire felkelsz, lehet már késő. Nem tudom ez miért nem egyértelmű, remélem nem azt akarod mondani, hogy idegen helyen (vagy akárhol) nappal mindenféle felügyelet nélkül hagyod.

A baj csak ezzel az, hogy nem úgy bánsz vele mint egy kutyával. Egy idősebb emberrel meg lehet tenni, hogy megbeszélsz vele dolgokat. De a kutyának, hogy magyarázod el, hogy valamikor ellentmondhat neked valamikor meg nem? Ő azt nem érti. Mi van ha legközelebb visszajönni nem akar mondjuk? Hát akkor majd nem erőlteted rá, mert az milyen csúnya? Aztán majd elcsapja egy autó vagy mit tudom én. Az én kutyámnak sosem jutott eszébe felmenni az ágyra. Aztán egyszer felhívtam, és másnap nem értette miért szólok rá amikor az ágyon találtam. Nem értette miért szabad egyszer és miért nem máskor. És nem, nem ő a hülye én voltam a hibás. Vagy felengedem vagy nem. Különben meg ha már itt tartunk, nem ráerőltetni kell dolgokat hanem úgy nevelni, hogy akarja. És ez nagyon alap dolog, hogy veled megy. Ha pedig kicsit másabb fajtáról van szó, ahogy utaltál rá akkor nem jobban el kell engedni hanem erősebb kézzel fogni mint az átlagot. Ha pedig tényleg nem lehet rőle elvárni, hogy nagyon engedelmes kutyaként viselkedjen, akkor nem lehet neki akkora szabadságot adni mint az átlag jólnevelt kutyáknak, a saját és mások védelme érdekében.

2013. máj. 27. 03:42
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem neveletlen, mert ha a lakásba beengedem ott se tőr-zúz, és semmit nem tesz tönkre, csak mivel még sosem volt sátorozni, fogalmam sincs hogy mit kell tennem, hol kell hagynom (kint vagy bent).
2013. máj. 27. 11:56
 13/14 hersze ***** válasza:
Mi a párommal Duna parton sátoroztunk amstaffal. Kölcsönkértünk egy 10 méteres vékony futószárat, mert ahova mentünk tudtuk hogy sokan szoktak lenni. Fa mellé telepedtünk kikötöttük a kutyát estére,de be tudott jönni a sátorba is..egy idős házaspár meg mellénk telepedett, és kérdezték hogy nem baj e ha a kutya miatt odajönnek mellénk:)volt még egy yorkis meg egy labradoros család is nem messze..éjszaka jöttek inni a szarvasok,őzek a kutyák morogtak, így elkerülték a sátrakat.Másnap már szabadon volt minden kutya egész nap játszottak. 3 fantasztikus napunk volt nekünk is meg a kutyának is :D
2013. máj. 27. 16:42
 14/14 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ez nagyon jól hangzik! :)
2013. máj. 27. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!