Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lelkiismeret furdalásom...

Lelkiismeret furdalásom lenne, mit csináljak? (menhelyi és tk-s kutya)

Figyelt kérdés

Szóval szeretnék majd tenyésztőtől kutyust venni,mert tetszik egy fajta vannak elképzeléseim vele.Viszont annyira sajnálom a menhelyi kutyusokat és veszek sok pénzért egy tk-s kutyát,amikor a menhely teli van kutyákkal:(

viszont egy menhelyi kutyánál lutri,hogy alkalmas lenne -e arra a sportra és hát olyan nincs,hogy vissza adom "bocsi nem felel meg" címszóval..

Jelengleg is olyan kutyám van akivel nem tudom,ezt a sportot űzni.

2013. máj. 25. 20:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem írt komoly sportot a kérdező, azt írta, még az sem biztos, hogy versenyre menne, akkor miről beszélünk? Hobbi szinten miért ne lenne lehetne akár felnőtt kutyával is próbálkozni?
2013. máj. 27. 08:50
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen, de ott a lehetőség. És ha egy olyan kutyát vesz ami erre való, akkor az még mindig lehet csak hobbikutya, ha meggondolja magát. Viszont egy menhelyiből nem lesz profi sportoló ha rákap az ízére. Csak azért mondom neki mert én is megjártam. Akkor kaptam rá a versenyzés ízére, amikor már megvolt a kutya aki nem volt rá alkalmas. Nos a kutyát soha az életben nem adnám semmiért, de szenvedek, hogy nem csinálhatom azt amit akarok és bűntudatom van, hogy nem elég a saját kutyám.
2013. máj. 27. 15:23
 13/19 anonim ***** válasza:

Igen, de első sorban a kérdezőnek kéne tudnia, h mit is szeretne :) Mennyire gondolta komolyan a sportot.

Nem vagyok tisztában a fajtával, h milyen kennelek vannak itthon. Kiállítási vonalú kutyusnál benne van a pakliban, h nem lesz alkalmas sportra (ezt biztos te is tudod).

Nem vagyok én ellene a fajtatiszta kölyök kutyáknak, én is tenyésztőtől vettem az enyémet.

Ha tényleg komolyan gondolja, nyilván erre alkalmas kennelt/kiskutyát kell keresnie.

Bár, ha nagyon komoly babérokra törne, akkor valszeg nem itthon kéne körülnéznie és nem ebben a fajtában kéne gondolkodnia :)

2013. máj. 27. 15:36
 14/19 anonim ***** válasza:
Tudtommal a te kutyád közel sem munkakutya, úgyhogy nem igazán vagy benne a dologban. Ezen kívül nem az a dicsőség, ha megvesszük a külföldi bordert (mert gondolom erre gondoltál) aztán jól letarolunk mindent. Egyes emberek szeretnek eredetiek lenni és a saját útjaikat kitaposni. Főleg, hogy az aussie még így is sokkal divatosabb sportkutya mint mások. És a menhelyi kutyáknak még mindig lehet máshogy is segíteni.
2013. máj. 27. 16:31
 15/19 anonim ***** válasza:
Amúgy látszik, hogy nem vagy otthon a fajtában. Az aussie igaz, hogy zömökebb kutya, de kiváló sportokra. Frizbiben igen gyakori és legtöbb más sportban is az élvonalba kerülhet. Nagyon drága, és ha a kérdező sprtolni akar, akkor értelemszerűen nem kiállítási vonalból vesz.
2013. máj. 27. 16:34
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem, az én kutyám valóban nem munkavonalú.

Ettől még van némi rálátásom a témára.

A kérdezőt nem ismerjük, nem tudhatjuk mennyire tájékozott a témában, a lehetőségeket említettem meg neki. Sok itt a nyitott kérdés ahhoz, hogy vitázzunk erről...

2013. máj. 27. 17:38
 17/19 A kérdező kommentje:

jajj nem akartam,hogy veszekedés törjön ki!

Attól függ a versenyzés,hogy mennyi időm lesz rá,azon felül,hogy naponta megadom a kutyának a napi szükséges mozgást!

Viszont nekem nagyon tetszik a fajta,ritka is és nem divatfajta mint a border,mellesleg a border nagyon hiperszuper aktív..

Aussie-ról azt olvastam,hogy aktív ugyan,de nem annyira mint a border!

Ha nem versenyzek vele az sem gond,hobbi szinten maradok vele.De még mindig tudnék belőle verseny kutyát csinálni,ha a képessége meg van hozzá,gyakorlással sokat elérhetek vele.

Viszont ahogy az egyik válaszóló írta,ha rákapnék az ízére akkor sajnálnám,hogy nem olyan kutyát választottam amelyik nekem ténylegesen kell.

A jelenlegi kutyámat sem én választottam,hanem a szüleim,gyerek voltam még akkor,persze elég volt,hogy van kutyám,aztán hát eleve felnőtt kutya volt,nem volt apportos sem,pedig egy labdamániás kutyára vágytam..

több mint 20 trükköt tud,rendszeresen foglalkozok vele,szeretem is nagyon.De nem tudok vele apportozni,frizbizni lényegében a trükkökön kivül mást nem tudok vele csinálni azon kivül,hogy imádom!:)

Húgom kapott egy hiperaktív kiskutyát (havanese)

ő labda mániás,nagyon apportos,vele még futni is elszoktam menni,tovább bírja mint én:D

és vhogy úgy érzem,hogy hozzám közelebb állnak azok a kutyák akikkel lehet úgymond kezdeni vmit,akik energikusak..az én kutyám 3 évesen is kb ilyen volt mint most 10 évesen..

Igazából az én kutyám nagyon nyugodt(meg idős is) alszik egész nap,napi sétákon és fél óra trükk tanításon kivül másra nincs szüksége..elég kicsi az energia szintje..

nekem pedig vhogy hónapról hónapra nő az energiám,régen utáltam futni,most már eljárok..mennék ide oda..

Köszönöm szépen a válaszokat,senkit nem kell leszólni milyen fajta kutyája van!

Mindenki olyan fajtát válasszon aminek az ellátását és igényeit kitudja elégíteni!

Ha majd úgy lesz időm,pénzem,lehetőségem, akkor lesz egy menhelyi kutyusom is

2013. máj. 27. 17:55
 18/19 anonim ***** válasza:

Oks, sok sikert majd a kutyushoz! :)

Remélem megtalálod benne a számításod, fontos lesz az egyed habitusa is! :)

2013. máj. 27. 18:00
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. máj. 27. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!