Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma megállított egy rendőr és...

Ma megállított egy rendőr és azt mondta hogy kell a kutyára szájkosár mert nagy. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Miután elmagyaráztam neki hogy ez marhaság. Csak erőltette úgyhogy leültem a gép elé és ezt találtam.

Az ebet közterületen, az épületek közös használatú helyiségeiben és területein, több

lakásos lakóház közös használatú udvarán kettő méternél nem hosszabb pórázon, illetve

támadó természetű ebek esetén szájkosárral, vagy szájpánttal ellátva kell vezetni, továbbá

úgy tartani, hogy a lakókat ingatlanuk rendeltetésszerű használatában ne zavarja,

egészségüket ne veszélyeztesse;

12. Támadó természetű eb: minden olyan eb, melynek viselkedési mintájában ember és

állat elleni agresszivitás figyelhető meg.

Nah most mit jelent az hogy támadó természetű? Mert nem igazán értem. Ez nem a veszélyesnek nyílvánított eb mert az is külön meg van határozva hogy a jegyző annak nyilvánítja blabla.

Nah most akkor mi van ? =/

Egyébként nálunk is csak 3kutya lehet ^^ önk rendelet szerint.

2013. máj. 24. 16:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

ma 18.16

A 9-es józanul gondolkodik. Ezt nevezik békés egymás mellett élésnek. És a szegény városi ebecskéknek nem korlátozás a hám és a nyakörv? Hiszen nem a természetes viseletük egyik sem.

Nj-m van. Bizony, ha olyan helyen sétálunk, ahol sok az ember, kosarat kap. És nincs miatta semmi baja sem lelkileg, sem fizikailag. Számára csak egy munkaeszköz.

Aki tudja, hogy a fajtája némi tartózkodást, félelmet vált ki az átlag emberekből, annak nem tart semeddig kosarat használnia. Nem lesz tőle kevesebb a kutyája, sem ő maga.

2013. máj. 24. 19:24
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha olyan helyre megy az ember, ahol kb testi érintkezés van. Pl BKV vagy nagyon tömeges utcára, akkor tök megértem. Én is tartok kicsit a kutyáktól, a póráz nélküliektől főleg, ezért elvárom, hogy hívja be a gazdi, ha azt mondom, hogy félek. Ez a békés együttélés. Ha kiviszem sétálni egy tök átlagos utcára, mi a fenének tegyem rá a szájkosarat, ha úgyis látják az emberek, hogy a póráz miatt nem tud odamenni.
2013. máj. 24. 19:55
 13/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
81%

Annyira jó lenne, ha kutyatartás terén végre ésszerű, betartható, egységes, és mindenki által ISMERT szabályok lennének!!!

Hajszálpontosan 4 hete történt velünk az alábbi eset. Bearded collie-s ismerősömmel úsztattuk a két kutyát a szokott helyen, horgászoktól DIREKT távolabb. Kutyák a vízben. Egyszer csak egy bringás kopasz faszi ÜVÖLTVE, KÁROMKODVA jön felénk, hogy a póráz-szájkosár nélküli kutyákkal AZONNAL takarodjunk onnan, mert ott kisgyerekek sétálnak (egy db gyerek nem volt a környéken), akik félnek és különben is így szabályos...érveltünk, hogy ez a rész egy rendelet apróbetűs melléklete szerint elvileg kutyafuttatónak van minősítve, de a faszi egyre jobban lovalta bele magát a dologba...fenyegetőzött, majd elment. Aztán visszajött, hogy nem fél ám a kutyáktól és majd jól leszúrja őket, elővett egy tokból vmi nyeles cuccot...stb...ekkor már pórázon voltak a kutyák és a kutyám, aki villamoson már keményen morgott dühöngő-csapkodó emberekre, most kérésre sem volt képes legalább kicsit odafigyelni és ugatni esetleg, mert a hülye játékát bámulta és nem értette, miért nem mehet úszni. :) A rendőrséget hívtuk, de egyik segélyhívón sem vették fel a telót :O már mondtuk, hogy simán elvérezhetünk itt akár a rendőrségtől. Elment a faszi, rendőrség még nem vette fel a telót...jött véletlenül egy motorcsónakos rendőr, na vele beszéltünk, végül bejelentést tettünk, volt kint rendőr is egy héttel később, stb...

Tuti irattárban landol az ügy, ismeretlen tettest, stb.

DE. Ma hívott a rendőr, aki nagyon rendes, tök jó fej, amíg egy órát dumáltunk múltkor, a kutyáink egyhelyben feküdtek pórázzal a hátukon :D

Szóval mondta, mit tudott meg: Csepelen minden 25 cm feletti ebre KÖTELEZŐ a póráz és a szájkosár, csak a bekerített!!! futtatókon lehet elengedni a kutyát és csak 14 évet betöltött személy sétáltathat kutyát.

Udvariasan mondtam, hogy a szájkosár már nem kötelező a kormányrendelet szerint, csak a támadós /veszélyessé nyilvánított kutyáknak, és hogy melléklet szerint ez kutyafuttatásra van kijelölve...mondta, hogy csak bekerített futtató a futtató. Mondtam, hogy pl. az Örs vezér téren is van bekerítetlen, táblás futtató :D

Mindegy, abban maradtunk, hogy figyeljünk a kutyákra, legyünk megértőek, stb-stb...ez így is van :)

2013. máj. 24. 22:12
 14/19 anonim ***** válasza:
Amíg az önkormányzatok tyúkszemére nem lép valaki, nem is alakítják át a rendeleteiket.
2013. máj. 24. 22:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Tessék..ez ma a polgármestereknek az irányadó :

[link]

2013. máj. 24. 22:30
 16/19 anonim ***** válasza:
Csupa idejét múlt rendeletekre hivatkozik.
2013. máj. 24. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:
80%

# 9, nem szeretnék a környéketeken lakni, ha ott ilyen bokaharpdáló kutyák élnek! :) Én még nem találkoztam olyan kutyával, akit pórázon vezetett a gazdája és bárkit is megharapott volna. Illetve a kutyáimnak sok pórázos apróság szeretne nekimenni, de a gazdáik azokat is vissza tudják fogni. Amúgy nincs egyetlen fajtára se előírva a szájkosár, így a kuvaszra se.

Én pl. rendszeresen megyek a kutyáimmal utcai tömegbe, illetve inkább csak tömeg rendezvények szélére, sétálóutcába, belvárosba. Ott aztán van zaj, zene, sok ember és aki akar az oda tud jönni hozzánk simogatni. Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy eddig hány negatív (halkan elejtett) kritikát hallottunk. Az emberek 99%-a jókedvre derül a kutyák láttán akkor is, ha esetleg nem mernek közelebb jönni, viszont rengetegen odajönnek, simogatják őket, kérdeznek, beszélgetnek, oda hozzák a kisebb-nagyobb gyereküket (sokszor alacsonyabb a gyerek, mint a kutya) és biztatják, hogy ők is simogassák meg a kutyákat. Ha egy valaki megállít, perceken belül tízen vannak körülöttünk. Nagyon sok idősebb néni és bácsi is szívesen simizi őket. Egyszer kipróbáltam szájkosárral, de akkor azonnal mindenki több méteres távolságban került minket és nem azt mondták az anyukák se a kicsiknek, hogy "gyere simogasd meg az aranyos kutyát", hanem azt, hogy "vigyázz, ne menj oda mert harap, szájkosár van rajta". A szájkosár azt az üzenetet közvetíti az emberek felé, hogy "harapós kutyám van, ne közelíts".

2013. máj. 25. 00:24
 18/19 anonim ***** válasza:
80%

sajnos sokan vannak akik félnek a kutyáktól, még ha nem is mutatják. főleg ha még "úgy" is néz ki a kutya. szilvi esete eszembe is juttatta ami múlt vasárnap történt.

mi legtöbbször tengerpartra járunk. van egy megszokott helyünk, néha elmegyünk máshova is.

ezt a helyet úgy kell elképzelni hogy egy hegyoldalban van a part. a parttal szemben állva el tudsz menni gyalog jobb kézre is ahol sziklás terület van. itt is szoktak fürdeni de legtöbbször búvárkodnak vagy horgásznak. bal kéz felől szintén el tudsz sétálni a part mentén, amolyan sziklás terület sok helyen kimosta a tenger. van ahol egy kissebb partszakasz van. megint tovább már ott van a hegyoldalba egy kis templom vagy kápolna, az alatt pedig előszeretettel horgásznak. mióta igencsak meleg van (tavaly októberben költöztünk ide a páromhoz azóta ide járunk) egyre többen vannak kint, fördeni, horgászni, búvárkodni, napozni, kutyával, anélkül. általában mi bevonulunk az egyik ilyen "gödörbe" ahol tényleg szinte elzárva vagyunk a többiektől pontosan azért hogy ne zavarjuk őket. no én visszaszaladtam a kutyával a kocsihoz még pár dologért. már ott találkoztam egy horgásszal. oda is szólt hogy "rossz a kutya?" (kb. így tudnám magyarra fordítani) mire én: ez? nem! persze maga is láthatta hogy a kutya hallgat rám, nem rohan oda idegenekhez, nem csinál semmit. no nemsokára jött ez az ember, a templom alá akart menni horgászni amihez a mi gödrünkön keresztül vezetett az út. természetesen kutyát magamhoz hívtam a papper meg folyamatosan füttyögött neki. nem akartam neki szólni hogy örüljön hogy ez a kutya meg van nevelve és nem figyel az ilyesmire mert ezzel pont hogy magára hívja fel a figyelmet más kutyák esetében. no ehhez a horgászhoz jött egy srác. szintén ezen az útvonalon. én nem is figyeltem. a parton ücsörögtem köveket válogatva a kutya mellettem feküdt az ernyő alatt tök nyugiban. ha felfigyel is valakire annyit szólok hagyd és már tojik is arra ha egyszerre egy egész csoport vonul át. nah, mondja nekem a párom hogy ez a srác egy akkora követ vett magához (nem mellesleg a hátunk mögött ment el) mint majdnem a kutya feje és csak távolabb dobta el. mikor jött visszafele a horgász már megint beszólt de akkor a páromnak hogy "a kutya hallgat rá mi? " . rájöhettet míg tőlünk karnyújtásnyira horgászott a kutya észre egyáltalán nem foglalkozott vele. megtanulta hogy totál semleges az ilyesmire...

szóval ezzel azt akarom mondani hogy sajnos hiába jólnevelt és barátságos kutyád van ha egyesek már a puszta létezése miatt hatalmas sziklával a kezükben érzik biztonságban magukat már kb. 5 méterre tőletek. vagy nekállnak a szalonnás bicskájukkal magukból kikelve fenyegetőzni, miközben a kutyák még a légynek sem ártottak. eddig meg voltam sértődve azon hogy a kutyám miatt hatalmas követ tartott magánál az ember, de szilvi sztorija viszi a pálmát. nagyon durva. sajnálom hogy ilyen megtörténhetett.

2013. máj. 25. 08:38
 19/19 Szilvi & Argos ***** válasza:
58%

A horgászos sztoritok se semmi :O

Nem is akartunk rendőrségre menni már az eset után, mert semmi értelme...de egy e-mailt írtam nekik és egy rendőrzászlós vagy ki vette fel velem a kapcsolatot, így lett belőle ügy. :) De a rendőr is mondta, hogy megy a cucc az irattárba, esélytelen megtalálni a faszit...De legalább van nyoma az ügynek, ami azért sokat számíthat! Azóta is napi szinten sétálunk az adott területen, semmi gond nem volt :)

2013. máj. 25. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!