Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért leszek mindig ideges a...

Miért leszek mindig ideges a kutyámra? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Amikor neki állunk tanulni,labdázni...mindig felidegesítem magam és ő meg inkább ott hagy vagy lefekszik:/ egyszerűen nem értem,nem tudom vele jól érezni magam.Volt már h bántottam is ilyenkor és utána meg olyan szarul érzem magyam, mert nem ő tehet róla csak én vagyok ilyen türelmetlen,idegbeteg. Úgy szeretnék vele egyszer igazán jókedvűen csinálni valamit..mit tegyek?
2013. máj. 23. 17:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az enyém sem szeretett labdázni, de mivel nagyon jó módja ez a kimozgatásnak, ezért némi jutalomfalat segítségével megszerettettem vele, azóta imádja. De ehhez sok türelem kellett, az ilyesmi idegesen nem megy.

Én imádom tanítani őt, hiszen akkora élmény látni a folyamatot, ahogy indulunk a nulláról, aztán kezdi kapisgálni, hogy mit akarok, végül meg is érti. Olyan boldog amikor sikerül neki és ettől én is olyan boldog leszek. :)

Egy kutyához alapból nagyon sok türelem kell. Ha ez neked nincs, és nem is tudod fejleszteni, akkor mindkettőtöknek az lesz a jobb, ha keresel neki egy másik gazdát, lehetőleg egy véglegeset. Nincs ebben semmi rossz, semmi szégyenleni való, egyszerűen van akinek nem való kutya,pont mint ahogy van akinek nem való gyerek sem.

2013. máj. 23. 22:19
 12/15 anonim ***** válasza:
kamukérdés. .. vagy nevelési csőd a szüleid részéről.
2013. máj. 23. 23:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem apportos a kutya. Van ilyen.
2013. máj. 24. 06:31
 14/15 anonim ***** válasza:

hát, figyelj, én nem tudom átérezni amit te érzel, mert én óriási türelemmel vagyok a kutyám felé, soha nem idegesítettem még fel magam előtte, ha meg éreztem, hogy kezdek ideges lenni,akkor abba hagytam mindent, odahívtam magamhoz, megsimogattam, és bementem a házba. de ezek az "idegeskedések" nálam akkor jönnek, amikor egy bonyolult trükköt tanulunk pl, de én fáradt vagyok, ezáltal ingerlékenyebb, és amikor már úgy rávezetem a kutyát, hogy muszáj lenne értenie, akkor se érti, és "bamba" fejjel mered rám, hogy most mi van? és ilyenkor, mikor nem érti, hogy mi van,akkor elkezdi a régi trükköket nyomni sorozatban, és van olyan trükk, amikor a testemről dobbant, és pl amikor nem számítok egy dobbantásra, és seggre ülök, akkor feltudok idegesedni, de akkor rögtön abba hagyom, és később folytatjuk.

Olyan, hogy játékos felidegesítsem magam... hát elképzelhetetlen, hiszen az játék, szórakozás mind a kettőtöknek.

Ha nem akar labdázni, akkor szépen vigyél magaddal egy mark jutalmat, és pl pár centire magadtól dobd el a labdát, ha megindul felé jutalmazd, utána már csak akkor jutalmazd, ha fel is veszi a labdát, és a végén csak akkor, ha vissza is hozza.

ezután növeld a távolságot addig, amíg már el dobod, és vissza hozza.

Türelem kell egy kutyához, mert máshogy nem megy....

Ha meg ennyire nem szeret labdával játszani, akkor vegyél egy kötelet, azzal játszatok, húzogassátok, és azt dobd el neki, valószínűleg jobban fogja érdekelni, mint a labda, de csak akkor ha előtte, jól felhúzod vele, szóval mozgatod a földön, had kergesse, had fogja meg, szóval játsszon vele...

2013. máj. 24. 08:24
 15/15 kutya222 ***** válasza:
vegyél egy macskát azt majd kergeti és örömmel vissza hozza neked :D
2013. máj. 25. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!