Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valóban kezelhetetlen nem jön...

Nagy568 kérdése:

Valóban kezelhetetlen nem jön ki más állatokkkal? Akita tulajdonosok válaszaira lennék kíváncsi. A pitbull, puli, rotweiller, boxer is megölhet egy másik fajta kutyát ha nincs meg nevelve.

Figyelt kérdés
Egyesek úgy írnak róla hogy az akita gyilkos, és életükben nem láttak akitát! Nem tudom miért kell ilyeneket terjeszteni mikor azt sem tudják hogy milyen aZ AKITA. A LEGSZEBB KUTYA A VILÁGON SZÁMOMRA MÉG AKKOR IS HA MAKACS EZ TETSZIK BENNE.
2013. máj. 22. 21:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%
Régebben medvevadászathoz használták, gondolom innen eredhet ez a pletyka :) esetleg még (nem tudom ismered-e) az Ezüst Nyíl című mesében is egy akita volt a főszereplő kutyus. Elég sokszor volt benne véres, harcolós meg egyéb jelenet, akár innen is szedhették.
2013. máj. 22. 22:28
 12/21 anonim ***** válasza:
Nálunk 1 éves koráig nem tudtam, hogy tud ugatni. :D Azóta sem ugat feleslegesen, szerencsére. De a kérdésre visszatérve ennél a fajtánál tényleg fontos a nevelés és a falkavezérség.
2013. máj. 22. 22:28
 13/21 A kérdező kommentje:
ezt én is tapasztaltam az emberekkel barátságos de más állatokat nem igazán kedvel.az iskolában nem igazán játsszik más kutyákkal. Ő ilyen, ilyen a természete. De ha együtt nőnek föl és ha iskolában járnak vele elfogad más állatokat.egyik barátomnak az akitája 5 éves kan és és 8 éves kan kuvaszt tart együtt. iskolában soha nem vitte őket és el vannak.tény hogy az akita a főnök.
2013. máj. 22. 22:30
 14/21 A kérdező kommentje:
Tisztelt 13-as! akitát láttál életedben! akita tulajdonos vagy vagy voltál?
2013. máj. 22. 22:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Mindegy, hogy együtt nőnek-e fel, vagy sem. Ha én az utcán találkozom egy vadidegennel és a kutyájával, az én kutyám akkor sem lehet agresszív. Mert én ezt nem akarom. Mert én vagyok a falkavezér, és én parancsolok. Ez ennyire egyszerű. És ez bármely másik fajtával is így kell, hogy legyen.
2013. máj. 22. 22:35
 16/21 A kérdező kommentje:
15-ös igazad van. azért járok vele suliban illetve minden nap viszem sétáltatni és ha morog valakire akkor rá szólok és abbahagyja.
2013. máj. 22. 22:43
 17/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az eddigi pozitív válaszokat. továbbiakban azok véleményét várom akik akita tulajdonosok a tőbbiek kíméljenek a hülyeségükkel.
2013. máj. 22. 22:47
 18/21 anonim ***** válasza:

De emlékeztetsz te egy akita mániásra az egyik fórumról, az is mást nem tudott, csak azt, hogy mennyire jó az akita, aztán meg más fajtákat leócsárolt, de a név nem stimmel, szóval kétlem, hogy ő vagy, meg te még nem haladtál el odáig, hogy leócsárolj más fajtát.:)

De amúgy egyetértek, hogy nevelés kérdése, de attól még fel kell hivni a figyelmet a rossz tulajdonságokra, sőt.. főleg azokra kell, mert ha aztán egy oylan személy kezébe kerül a kutya aki nem elég erős a neveléséhez, akkor igen is olyanná válhat a kutya, amilyennek leirják az ,,akita utálók,,. Nem az akita utálatról van itt szó, hanem arról, hogy ellegyen kerülve az ilyen eset. A szánhúzókra is rengeteg rosszat irnak, nekem az van, 2 is, és angyalok nálam, de nem mindenkinél lesz ilyen, nem mindenkihez illik ez a fajta. Akit meg letudnak beszélni a fajtáról az nincs hozzá eléggé felkészülve meg nem is akarta igazán azt a fajtát, igy jobb is ha nem kerül a tulajdonába. Szóval örülj, hogy neked van egy jó nevelt akita kutyád szeresd, azt, hogy mások mit mondanak szard le. Én is néha kiakadok, hogy miket irnak a huskykról, de minek foglalkozzam vele? Akit igazán érdekel nem itt fog érdeklődni, hanem felkeres egy tenyésztőt, vagy legalább egy normális husky gazdit, aki majd válaszol a kérdésekre rendesen, nem igy találomra egy fórumon, ahol ki tudja kik válaszolnak, lehet jó esetben láttak a szomszéd kertben akitát meg huskyt.

2013. máj. 23. 12:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Ismerek egy akita párost, akik nagyon-nagyon jól tartott kutyák, mindenféle szuper életmódprogrammal, és a gazdi is kutyaiskolai oktató. De az egyikükkel neki is azért meggyűlt a baja, mire idáig jutottak, és a mai napig nagyon rajta kell tartania a szemét.
2013. máj. 23. 13:57
 20/21 A kérdező kommentje:

Ő legalább ismeri az akitát nem mint itt egyesek.

http://www.youtube.com/watch?v=P_rP3qdLbWY

2013. máj. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!