Elvileg nem szabhatják meg a lakásonként/házanként tartható kutyák számát. Akkor ez most mi?
"Egy tavaly életbe lépett felsőbb jogszabály ugyanis kimondja: "Mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható." Ezért az új városi rendeletből kikerül az erre vonatkozó tiltás, azaz elviekben újra lehet például disznót, kacsát, lovat tartani. Családi házak esetében a korábbi kettő helyett immár három kutya tartható, továbbra is megmarad viszont a szigorúság az emeletes házak esetében: lakásonként egy kutya és legfeljebb két macska lehet a lakótárs."
Miiiii?
Azt hittem, képben vagyok, de hogy panelban EGY kutya?
Ezt mikor, hol és mennyire agynehezek találták ki??
Ja... Most nézem, ez Szfvár...
Azt hittem, itt Budapesten kergültek meg így. Bár így se értem, a Szfváriaknak nincs két kezük, hogy két pórázt fogjanak?
ha jól tudom a törvénybe úgy van hogy 20nm enként lehet 1 nagytesű kutya(40kg fölötti) 10nm kistestű(20alatti) 15nm közepes(20-40között).
Tehát akkor ez ugyan olyan ellentmondás lesz mint a póráz rendelet... A törvény azt mondja hogy 80nm lehet 8kistestű kutyád de az önkormányzat meg azt hogy csak 1 ?... nagyon érdekes.
És mi van akkor ha barátnőmmel összeköltözünk és mindkettőnknek van kutyája? az egyiket agyuk le menhelyen? mennyi marhaságot találnak még ki...
Szerintem a négyzetméter és a lánchossz arra vonatkozik, hogy TARTÓSAN él adott területen egy kutya...tehát állandó jelleggel ott van...panelban a napi háromszori séta miatt sztem nem áll fent ez a feltétel, de nem tudom...
De pont ez az, hogy a kutyatartás egy tulajdonhoz való jog, és ezt nem korlátozhatják!!!
Little Red majd jön és leírja a dolgot, hogy is van ez...eddig én is úgy tudtam, hogy nem korlátozhat...a franc se tudja, hogy mi van már :(((
Az első ember meg is válaszolta: a haszonállat és a kedvtelésből tartott állat két külön kategória.
Szerintem a feol-nál félreértés van, ahogy az önkorinál is. Sajnos a mai napig is nagyon kevés helyen írták át a helyi rendeleteket az alkotmánybírósági határozatnak megfelelően!
Majdnem jó, amit mondasz :)
Helyi rendelet lehet szigorúbb, mint a tv, csak ellentétes nem lehet vele.
De ebben a kérdésben (tartható állatok száma) kivették a szigorítás lehetőségét az önkorik kezéből a 146/2011-es Alkotmánybírósági Határozattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!