Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy problémánk, vemhes...

Van egy problémánk, vemhes lett a szuka borderünk. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Párommal élek együtt, neki is van egy szuka bordere, nekem meg egy kan borderem. A szuka tüzelt néhány hete, ekkor külön tartottuk őket mivel mindketten ivarosak. Fogalmunk sincs mikor, hogyan de összejöttek, mivel a szuka vemhes lett. A kiskutyákat mindenképp hagyjuk megszületni, mert a párom őt tenyészszukának szánja, azért is vette. Mindkét kutyánk TK-s és szűrve vannak HD-ED-OCDre (mert sportolunk velük). A szuka kutyusnak ezenkívül van PRA, CEA, TNS szűrése is (nem hordozó)... az enyém pedig a szülei alapján mentes CEA,CL, és TNS betegségekre. Arra gondoltunk,hogy te törzskönyveztetnénk az almot, de nem vagyunk MEOE tagok, és kennelnevünk sincs és ez mire elintéződne a kiskutyák már rég meglennének (mivel kb. a 47 hétben van a kutyamama). Mit tehetnénk??

2013. máj. 22. 11:39
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

A szuka két éves Csehországból származó, az kan pedig 3 éves Ausztriából.

Párom olyan 4-5 éves kora körül akart tőle almot, mivel szeretett volna addig valami eredményeket is elérni, hogy lássa tényleg érdemes tőle almot lehozni.

2013. máj. 22. 11:42
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Fizessétek be a tagságit, majd adjátok be a kennelkérelmet még ezen a héten, ez kb egy hónap múlva megérkezik, ha ezután beadjátok a tk kérelmeket, akkor megérkeznek mire 8-10 hetesek lesznek a kölykök, szóval ne aggódjatok, megoldható. Tenyészszemle megvan a szülőknek? Ha nincs, akkor egy tk 5500 helyett 11 ezer forint lesz.

MEOE tagság: 9000 ft

Kennelnév kiváltás: 20.000 ft

Egy tk ha nincs szemle a szülőknek: 11.000 ft

Fedeztetési jegy+alombejelntő: 2.000 + 2.000 ft

2013. máj. 22. 11:44
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
A MEOE-nál megállt minden. Jun.1-től nagyon úgy néz ki, nincs FCI törzskönyv. Max annyit tehettek, hogy megnézitek, van-e a fajtának ETSZ-es klubja, és ott elindítani a törzskönyvezést.
2013. máj. 22. 11:49
 4/21 Yukióóóó ***** válasza:
11%
Már bocsánat nem hozzá értő vagyok de miért lenne baj , ha nem tk a kis kutyák aki meg veszi láthatja a szülőket , ti fel tudjátok mutatni a szülők papírjait és stb..... maximum annyi , h nem 120 ezer ft-ért tudjátok el adni őket hanem 60-70ezerért ,nem értem az aggodalmatokat ??
2013. máj. 22. 11:59
 5/21 A kérdező kommentje:
Nem a pénzről szól a dolog, hanem az elvről, hogy TK-s kiskutyák. Ha nem úgy hoznánk le őket, megbélyegződnénk szerintem mint szaporítók. Hiába vannak mindenféle szűréseik, papírjaik. A későbbiekben ha almot szeretne a párom kennelnév-mindennel... hát ez eléggé rossz fényt vetne rá.
2013. máj. 22. 12:03
 6/21 anonim ***** válasza:
95%
Ha valaki érez magában egy cseppnyi tisztességet és tiszteletet a fajta iránt, akkor igenis végigcsinálja a törzskönyvezési procedúrát és nem spórol időt és egy kis pénzt ezen. Ha nincs törzskönyv, akkor gyakorlatilag keverékek tekinthetők a kutyák, semmi nem igazolja, hogy ők fajtatiszták lennének. Igényes gazdi nem is vesz tk nélkül fajtatiszta kutyát, ergo ezeket a kölyköket is csak 20-30 ezerért lehetne eladni boldog-boldogtalannak, akinél ki tudja milyen sors vár rá. Általánosságban aki kifizet egy nagyobb összeget a tk-s kutyára az megbecsüli és törődik vele, míg az olcsó kutyának sok helyen nincsen tisztelete. Ez ellen lehet tiltakozni vagy felháborodni, akkor is így van.
2013. máj. 22. 12:03
 7/21 A kérdező kommentje:
Theia: köszönöm a szétírást, hát nem lesz egy olcsó mulatság ez az alom, ahogy látom. Egyik kutyámnak sincs tenyészszemléje, mivel azt később akarta párom
2013. máj. 22. 12:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
És ahhoz, hogy a pároztatás lezajlódjon nincs engedélyhez kötve? Bár én külföldi vagyok itt engedéllyel tudom csak a törzskönyves kutyáimat pároztatni ha nincs engedélyem a párzásra akkor hiába adom be a tk-re a kérelmet a fedezési lappal.
2013. máj. 22. 13:09
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, még esetleg úgy lehetne megoldani, hogy ha jó kapcsolatban vagytok mondjuk a szuka csehországi tenyésztőjével, akkor az ő kennelnevén letörzskönyveztetni az almot.
2013. máj. 22. 14:58
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

minden törzskönyves kutya kölyke kaphat törzskönyvet max felülbélyegzettet ez FCI szabály (minden FCI országra érvényes)

Az APKK lett az államilag elismert szervezet borderre, indítsd el a kennelnév kiváltását és írj a klubnak, hogy jun 1 től, hogyan kell intézni a törzskönyvezést

2013. máj. 22. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!