Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Környékünkön lakik egy ifjú hölgy, aki póráz és szájkosár nélkül szokta sétáltatni bull terrier kutyáját. A högy vasággyal 50 kg, ami csak azért érdekes, mert kiárt dolog, hogy meg tudja fékezni a kutyust, ha az "beindul".

Nekem van 2 gyermekem, az egyik biciklivel a másik kismotorral szeret(ne) közlekedni, de emiatt a kutya miatt egyszerűen már nem merem őket levinni. A 2 éves kisfiú néha rikkant motorozás közben, gyorsan teper a lábával, maga a motor kerekének gördülése is hangot ad, nyugodtabb természetű kutyus is felkapja a fejét rá.

A kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? A hölgy nem törődik azzal, ha szólnak neki, meg sem hallja, csak megy tovább.

2013. máj. 22. 09:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi, megnyugtató amiket írsz, írtatok!

Igen, tudom, hogy van rá törvény, de ezt senki nem tartatja be senkivel, csak úgy lóg a levegőben :(

Nem akarok velük sem kitolni, tehát rendőrt hívni a dologhoz, őt pedig a törvény nem érdekli.

2013. máj. 22. 10:05
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

nincs törvény rá kormány rendelet van. Pont most vetteték el törvényként. Ettől függetlenül persze tilos de a rendőrök nem igen foglalkoznak ezzel.

2 vagy 3 napja találkoztam rendőrökkel úgy hogy el voltak engedve a kutyák. Majdnem szívrohamot kaptam mikor hozzám szóltak, de csak meg akarták őket simogatni :D

Egyébként annyira jó olvasni a te hozzá állásodat is, hogy nyitott vagy a kutyás felé... elég ritka az ilyen. Manapság inkább a beszólogatás a jellemző nem véletlen ignorálja a lány is meg mi is a kötekedést.

2013. máj. 22. 10:14
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a kutyámmal jártam így, hogy tartottunk egy óriás snacitól. Ő egy kicsi, 6 kilós kutyus, de nem szoktam félteni, mindig oda engedem a nagyokhoz is, a "harci" kutyákhoz is. Viszont ezt a snacit már mindig messziről megfogta a gazdája amikor csak meglátott minket. Ezért én is mindig behívtam a kutyust amikor közeledtek, mert gondoltam azért fogja meg a gazda, mert agresszív. Aztán egyszer csak rákérdeztem. Kiderült, hogy csak azért fogja meg, mert azt hitte, hogy félünk tőlük. Gondolom megszokta hogy a kiskutyások tartanak az ő nagy kutyájától. Amióta megbeszéltük minden rendben, nem kell már megfogni a kutyákat és ellentétes irányba távozni. :)

Valószínűleg emiatt fogja meg a kutyusát az az ifjú hölgy is.

2013. máj. 22. 10:27
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
közterületen nem sétáltathatja póráz nélkül, hívj egy közterület felügyelőt, én teljesen meg tudlak érteni és én se bíznék idegenekben.
2013. máj. 22. 13:24
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is!

Én egyébként egyáltalán nem értek a kutyákhoz, nagy állatbarát vagyok (egy hangyát sem taposok el), de az ugye nem ugyanaz. Férjemnek viszont volt kutyusa, "ért hozzá", nem is fél tőlük, mégis nagyon ki van akadva a póráz miatt ő is.

2013. máj. 22. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!