Mit lehet ilyenkor tenni?
Környékünkön lakik egy ifjú hölgy, aki póráz és szájkosár nélkül szokta sétáltatni bull terrier kutyáját. A högy vasággyal 50 kg, ami csak azért érdekes, mert kiárt dolog, hogy meg tudja fékezni a kutyust, ha az "beindul".
Nekem van 2 gyermekem, az egyik biciklivel a másik kismotorral szeret(ne) közlekedni, de emiatt a kutya miatt egyszerűen már nem merem őket levinni. A 2 éves kisfiú néha rikkant motorozás közben, gyorsan teper a lábával, maga a motor kerekének gördülése is hangot ad, nyugodtabb természetű kutyus is felkapja a fejét rá.
A kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? A hölgy nem törődik azzal, ha szólnak neki, meg sem hallja, csak megy tovább.
Köszi, megnyugtató amiket írsz, írtatok!
Igen, tudom, hogy van rá törvény, de ezt senki nem tartatja be senkivel, csak úgy lóg a levegőben :(
Nem akarok velük sem kitolni, tehát rendőrt hívni a dologhoz, őt pedig a törvény nem érdekli.
nincs törvény rá kormány rendelet van. Pont most vetteték el törvényként. Ettől függetlenül persze tilos de a rendőrök nem igen foglalkoznak ezzel.
2 vagy 3 napja találkoztam rendőrökkel úgy hogy el voltak engedve a kutyák. Majdnem szívrohamot kaptam mikor hozzám szóltak, de csak meg akarták őket simogatni :D
Egyébként annyira jó olvasni a te hozzá állásodat is, hogy nyitott vagy a kutyás felé... elég ritka az ilyen. Manapság inkább a beszólogatás a jellemző nem véletlen ignorálja a lány is meg mi is a kötekedést.
Én a kutyámmal jártam így, hogy tartottunk egy óriás snacitól. Ő egy kicsi, 6 kilós kutyus, de nem szoktam félteni, mindig oda engedem a nagyokhoz is, a "harci" kutyákhoz is. Viszont ezt a snacit már mindig messziről megfogta a gazdája amikor csak meglátott minket. Ezért én is mindig behívtam a kutyust amikor közeledtek, mert gondoltam azért fogja meg a gazda, mert agresszív. Aztán egyszer csak rákérdeztem. Kiderült, hogy csak azért fogja meg, mert azt hitte, hogy félünk tőlük. Gondolom megszokta hogy a kiskutyások tartanak az ő nagy kutyájától. Amióta megbeszéltük minden rendben, nem kell már megfogni a kutyákat és ellentétes irányba távozni. :)
Valószínűleg emiatt fogja meg a kutyusát az az ifjú hölgy is.
Köszi Nektek is!
Én egyébként egyáltalán nem értek a kutyákhoz, nagy állatbarát vagyok (egy hangyát sem taposok el), de az ugye nem ugyanaz. Férjemnek viszont volt kutyusa, "ért hozzá", nem is fél tőlük, mégis nagyon ki van akadva a póráz miatt ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!