Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire érdemes egy 8 hetes...

Mennyire érdemes egy 8 hetes német juhász kiskutyát "akarata ellenére" is levinni az utcára, hogy elvégezze a dolgát?

Figyelt kérdés

Öt napja van nálam, és az utóbbi 2 napban észrevettem, hogy nagyon nem szeret lent lenni a parkban. Állandóan visszaszalad a lépcsőházhoz. Tudom, hogy ilyen kis korban nem is nagyon szabad kivinni az utcára, mivel még nem kapta meg az összes oltást, mi sem tesszük, épp csak ahhoz szeretnénk már most hozzászoktatni (vagy legalábbis elkezdeni a hozzászoktatást), hogy ne a lakásban pisiljen és kakáljon. Viszont lehet, hogy ezzel inkább csak ártunk neki. Úgy értem, hogy most tisztára úgy viselkedik, mintha kényszer lenne neki ez az egész, és félek, hogy ezzel valójában semmit sem érünk majd el.

Kérdésem az lenne, hogy jobb lenne, ha megvárnánk, amíg 12 hetes lesz, és megkapja az összes oltást, és majd akkor kezdjük el igazán a szobatisztaságra nevelést, vagy ne foglalkozzunk azzal, hogy látszólag nem örül annak, hogy egyáltalán kimehet a lakásból, és folytassunk mindent úgy, ahogy eddig?

2013. máj. 17. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Kicsit labilis kiskutyát fogtál ki. 50-50 % az esély, hogy 12 hetesen vidáman megy majd le, vagy még jobban nem akar ott lenni.
2013. máj. 17. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát mivel lakásotok van, nem kertes házatok, én inkább nem vinném ki a kutyát. Azért parkban sok kutya mászkál, sokkal nagyobb egy fertőzés veszélye. Mi kutyapelenkáztunk az utolsó oltásig, most úgy tűnik, simán átállt. Egyébként nem hiszem, hogy megutáltatnátok vele a kinti létet, csak még fél. Lehet hasznos lenne az alapdolgok mellé egy ürítésre való parancsot is megtanultatni vele. Így gyorsan elvégzi majd a dolgát, hogy jutalmul felmehessen és kevesebb ideig is van lenn.
2013. máj. 17. 21:35
 3/10 Bozsikrisz ***** válasza:

Tényleg jó lenne megvárni az oltási program végét, de gondolom nem öröm, ha egy nagyobb testű kölyökkutya a lakásban piszkít... Ha leviszed mindenképp olyan helyre vidd, ahol nincsenek más kutyák, ha jönnek kutyával, mond meg, hogy ne engedjék oda a kutyájukat.

A sétát ne erőltesd rá, hanem érd el, hogy élvezze, és várja. Vigyél neki néhány jutalomfalatot, labdát. És nem az a cél, hogy minél messzebbre vidd, ha elsőre csak 2-3 métert mer menni, akkor legyen az elég. Később úgyis élvezni fogja a sétákat, nem láttam még olyan kutyát, amelyik fél kimenni az utcára, főleg nem németjuhászt:)

2013. máj. 17. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

8 hetesen elvileg már van 2 oltása, ugye?

Én anno levittem 1 oltással is, de nem parkba!

Olyan füves területre, ahol elvégzi a dolgát, nem nagyon járnak kutyák...

Parkban milyen ingerek érik a kutyust? Sokan vannak kint?

Fokozatosan próbáld hozzászoktatni mindenhez!

2013. máj. 17. 22:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Igazából még mindig nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás, mert eddig is úgy csináltuk, hogy olyan helyre vittük (a ház mellé, nem messze), ahol kevesen járnak, vigyázunk arra is, hogy ne érintkezzen kutyákkal, ne egyen meg semmit a földről.

Utolsónak: tegnap volt 8 hetes és még csak 1 oltása van, jövő héten kapja meg a másodikat. Valószínűleg sok inger éri most, mivel eddig egy faluban lakott, de nem tudom, hogy ez most túl sok vagy csak simán sok. Nem a belvárosban lakunk, elég nyugodt környék ( embernek :) ). A park, ahova vinni szoktuk, nincs messze (kb. 15-20 méter), amikor mi lent vagyunk nem nagyon vannak kutyák, eddig talán csak kettő jött oda, mióta oda járunk. Meg igazából a kutyáktól nem fél, érdeklődve nézi őket. Maga a lenti lét nem tetszik neki. De lehet, hogy tényleg csak az a "baj", amit már korábban írtak nekem, hogy csak fél. És nagyon remélem, hogy ez csak a korral jár, és pár hét alatt azért hozzászokik a külvilághoz.

2013. máj. 17. 22:34
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
azért icipicit korán lett elválasztva, ez is közrejátszhat, de lehet, hogy simán csak ilyen kis félős. szerintem még simán fog változni, pici baba még.
2013. máj. 17. 22:48
 7/10 anonim ***** válasza:
mi amúgy nem visszük le, most 11 hetes és picit sok ez az egy hónapos bezártság, alig várom már a jövő hét végén. ja az tuti, hogy nem várok még 2 védettségi hetet..
2013. máj. 17. 22:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Jutalomfalatot viszel magaddal?

Adhatsz neki azt is, ha éppen nyugodt :)

Fontos, h jó élményhez kösse a dolgot, a jutifalat pedig az :)

De nagyon fontos, h ne akkor add neki, amikor nyugtalan, mert akkor ezt erősíted meg benne!

Elmondok egy sztorit, 3-4 hónapos volt a kutyám, amikor először esett az eső. Az istennek nem akarta kint elvégezni a dolgát, spurizni akart fel. 3x próbáltam meg levinni, végig húzott volna haza. Harmadik alkalommal vittem magammal virslit is, ahogy kiértünk a lépcsőházból az esőbe, nyomtam a szájába egy virslit és virslivel csalogattam le, 2 lépés után semmi baja nem volt, azóta isi élvezi az esőt :)

2013. máj. 18. 07:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindig viszek magammal jutalomfalatot, de igazából eddig még csak egy párszor sikerült lent elvégeznie a dolgát, ami után természetesen nagyon megdicsértük, jutalomfalatot is kapott. :)

Viszont az utóbbi két napban már nem nagyon erőltetem ezt a dolgot. Úgy döntöttem, hogy kivárom azt az egy hónapot, amit "kell", és remélem, hogy 3 hónapos kora után minden sokkal könnyebb lesz. Vagy csak egyszerűen könnyebb.

2013. máj. 19. 08:17
 10/10 anonim ***** válasza:
szerintem 3 hónapos kora után is még legjobb esetben is ugyanolyan kellemetlen lesz de nem kizárt hogy rosszabb. ő pici még, valóban túl sok számára az inger. játszadozzatok vele, kedvesen csalogassátok, nyugodtan szaladhat elől hiszen ő még pici ugyis (pórázfegyelmet csak később kell tanulni), amikor jön adtok neki jutit, dicséritek, labdázgattok vele, esetleg kis rongyhuzigálás. mindenféle jópofa dolog. és néha lehet csak úgy bámészkodni is hogy éppen mi történik körülöttetek hadd szokja. én semmiképp sem tartom jó ötletnek hogy ezt késleltessétek.
2013. máj. 19. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!