Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez lehet epilepszia?

Ez lehet epilepszia?

Figyelt kérdés

Egy yorki kutyáról van szó!

Eddig körül belül 3x fordult elő, hogy nagyon bezabált, és egyszer csak "lebénulnak" a lábai, nem tudja koordinálni a lépéseit, és imbolyogva megy, később alig tud ráállni, mert összecsuklik. A hasa feszes, és miután kihányta a bezabált ételt jól lesz. Legutóbb nem hányt, de a nyáltermelése megnőtt, másodpercenként csöppent a nyála, szóval már majdnem hányt. Segítsetek! Mi lehet ez?

2013. máj. 17. 21:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Legutóbb egyébként kb. 1 hónapja volt ilyen eset, azelőtt meg már nagyon rég.
2013. máj. 17. 21:27
 12/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a kistestű kutyákat azért kell még felnőtt korukban is legalább napi kétszer etetni, mert hajalmosabbak a élcsavarodásra, szóval a habzsolás nem tesz neki túl jót.Az, hogy egész nap előtte van a kaja meg csak azt jelenti, hogy meg fogja unni, ergo nem eszik, vagy ha igen, csak akkor, amikor már nagyon éhes. Meg persze a te vezető szerepedet is gyengíti.
2013. máj. 17. 21:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Egyébként, igen, tudom hogy én vagyok a hibás! (nyilván, nem szerencsétlen kutya!) Csak néhány ember letámad, ahelyett, hogy segítene! Persze tisztelet a kivételnek, azoknak köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 17. 21:33
 14/17 anonim ***** válasza:

szia!

Hidd el, az a legrosszabb, hogy egész nap előtte van a kaja. Ez egy kutyának nem tesz jót. Adj neki reggel, várj 10 percet, és utána vedd el a kaját. Nem ehet egész nap, nem erre van kitalálva a gyomra.

2013. máj. 17. 21:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Pont fordítva van, a nagytestű kutyáknak lehet könnyebben bélcsavarodása, de mindegy :)
2013. máj. 17. 21:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2013. máj. 17. 22:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagytestűekre jellemzőbb a gyomorcsavarodás, de kistestűeknél is előfordulhat.

Az viszont semmiképp nem jó, ha egyszerre annyit eszik, hogy utána rosszul van.

Az én yorkim reggelire kb 15 szem száraztápot kap, vacsira meg valami főtt kaját, és ez bőven elég főétkezésnek. Napközben úgyis kap 1-2 falatkát :) Amúgy terápiás kutya, szóval nincs gond a nevelésével;)

2013. máj. 18. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!