Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj ha dobálom a levegőbe?

Baj ha dobálom a levegőbe?

Figyelt kérdés
Mini yorki terrierem van és szoktam vele játszani,hogy egy picikét kb. olyan 40 cm feldobom dobom a kezemtől majd elkapom!Ez ugye nem árt a kutyinak mert?pl. a babáknál jót tesz és nagyon szeretik is...Ja meg szokta harapdálni az ujjam és van,hogy nagyon bevadul csak játszik vagy támadásnak fogja fel?(szeretem ha rágcsálja hisz olyan aranyos de van,hogy félek egy alighogy 30 centis kutyámtól) köszönöm a válaszokat:)
2013. máj. 17. 18:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
akkár hogy is nézzük maga a yorki már túl tenyésztet kutyának számít,mivel minden 2. kutya yorki..
2013. máj. 17. 19:33
 12/18 zsuzsabazsa ***** válasza:
77%
Tudod, ha feldobod Yorki, és ha nem tudod elkapni akkor meg döglött Yorki.
2013. máj. 17. 19:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Attól mert nem tud akkorát harapni és nem olyan félelmetes mint egy kuvasz, még ugyanúgy kell nevelni. Ha kuvaszod lenne nem mondanád hogyha harapdál hogy de cuki. Ilyen bánásmóddal hatalmas lelki sérüléseket okozhatsz a kutyádnak. Úgy bánj vele mint egy kutyával a méretétől függetlenül.
2013. máj. 17. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

Szegeny kutyat sajnalom, eloszor is mert 1 idegbeteg agyonszaporitott "eloleny", mert ezt szegenyt kutyanak nem igazan lehet nevezni, de te sem segitesz a helyzeten, ahelyett, h ha agyonszaporitott is a kutya megprobalod civilizaltan nevelni viszonlag ertelmes kutya lehetne belole. De ideggyenge kutya+felelotlen tulajdonos, mert azt, h gazdi nem mondhatom rad, sztem probalj keresni a kutyanak 1 szereto gazdit, aki foglalkozik is vele, neked nem valo kutya, de meg 1 szerencsetlen aranyhal sem.

Off: Azert ne altalanositsunk, en is 15 eves vok, es sztem eleg jol nevelem a goldimat, napi 1,5 ora seta + 20 perc agyi lefarasztas, persze TK-s goldirol beszelunk, akit annak idejen 9 hetesen hoztnunk el. Bar lehet, h nektek van igazatok es a kivetel csak erositi a szabalyt.

2013. máj. 17. 22:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
bizony. kivétel csak erősíti a szabályt. a másik pedig hogy egy inteligens, kutyához megfelelően értelmi szinten felnőtt 15 éves nem fogja dobálni a kutyáját. igazad van, vannak kivételek, de ezek a kivételek nem a gyikon fgják megkérdezni hogy vajon a kutyája is szereti e hogy dobálgassák hiszen a babák is imádják. nem mellékesen jegyzem meg azt hogy a babák között sem mindegyik imádja ha dobálják. sajnálom, de még mindig túlnyomó többségben vannak azok a tizenévesek akiknek fogalmuk sincsen a kutyáról, annak tartásáról és neveléséről. ők csak egy cuki élő plüss kutyust látnak akit lehet nyomorgatni... nah meg persze van az a réteg aki olyan nagyon felelős kutyatartó hogy szaporításba kezd és a cuki plüssből "legyárt" sok kis cuki plüsst, amit aztán büszke "anyaként" "apaként" mutogat a neten... bárcsak minden ideírkáló tizenéves olyan lenne mint pl. te.
2013. máj. 17. 22:34
 16/18 anonim ***** válasza:

15 évesen szerintem már kellett volna tanulni 8. osztályban, hogy az ember gerincének mennyivel másabb a felépítése, mint egy kutyáénak. Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem ha dobálod nem teszel jót pl. a gerincének sem!

Azért nem hiszem, hogy támadásnak fogja fel, de ha csak játszik is, akkor sem jó ha nem tudja hol a határ. Erre azért meg kéne tanítani, ha eddig nem sikerült.

16/L

2013. máj. 17. 23:27
 17/18 A kérdező kommentje:
Jó akkor nem dobálom pont ezért tettem fel a kérdést,hogy tudjam baj-e!(kiderült,hogy igen ezért megfogadom a mondanivalótokat de elég ellenséges kommenteket kaptam)És attól még mert pici ugyanúgy leszidom és tanítgatom!
2013. máj. 17. 23:48
 18/18 anonim ***** válasza:

A leszidás nem egyenlő a neveléssel.Ahogy elnézem,a neveléshez sem érthetsz sokat.Vannak külön kutyaiskolai tanfolyamok kistestű kutyáknak Pesten.Ha ott laksz,érdemes elvinni.Ott a harapdálásról is leszokik és megmutatják neked,hogyan vezesd le az energiáit helyesen.

Ha meg kutyát akarsz dobálgatni,szeretettel várunk.Van 2 bullterrierünk,bírják:)

2013. máj. 18. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!