Mi a jó a kiállításokban?
Egy hasonló kérdést már én is feltettem de senki nem akarta beismerni, hogy létezik a jelenség: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__4255696-miert..
Ha rendes, szerető gazdája van a kutyának, aki rendesen bánik vele, nem rángatja stb, akkor nem mondom, hogy rossz ez nekik. De napokig, órákig feküdni és várni a sorodra, aztán a ringben várni a sorodra végig ugyanabban a pózban az tuti, hogy nagyon unalmas lehet egy kutyának és ettől nem sokat fejlődik az agya meg a teste...
A kiállításokat is élvezheti a kutya, ha a gazda normális viszonyt ápol vele. De ha megnézed, nagyon sok kutyát nem is a gazdája vezet fel... milyen lehet a kapcsolatuk vajon?? Az a szép, mikor a kutya magától,csinálja meg a vonulást, a beállást, stb, és a normális gazda erre oda is figyel, de sajnos nem mindenki ilyen :/ Sokaknak csak az eredmény a fontos, és nemhogy a kutya nem tetszésével nem törődnek, de mellette még nyomorított, silányított egyedeket "hoznak létre"! Ami persze pénz nekik, pénz a MEOE-nak, tehát mindenki jól jár, csak éppen mi nem, akik szeretnénk x okokból egy bizonyos fajtát, csak épp nem azt kapjuk, amit szeretnénk, ha egyáltalán meg merjük venni.
Roti tenyésztő pl. jó, ha kettő van az országban normális...
Valószínűleg a kiállítási kutyáknak nincs jobb életük, mint a sport kutyáknak, de azért a legtöbb hobbi kutyánál jobb nekik. Oda van figyelve az egészségükre, a kondíciójukra, a szocializációjukra, és igen, időnként ki kel bírniuk ezt a tortúrát, amit tényleg csak nagyon tudatos gazdi tud bulivá varázsolni.
Ez a pár nap nyilván nem túl jó egy ilyen kutyának, de szerintem általánosságban jól élnek.
Az én kutyám speciel nagyon szeret kiállításokra járni, nem gondolom egyáltalán, hogy ez rosszabb lenne neki, mint egy kirándulás. Velem van egész nap, nincsen boxba zárva, általában póráz nélkül szokott lenni a kiállításon is. Ha bemegyünk a ringbe, akkor ezerrel dolgozik a jutalomfalatért, ahogy egy kutyaiskolában például.
Persze elismerem, hogy vannak olyan kiállítók, akik túl komolyan veszik ezt a dolgot, és egyáltalán nem fontos nekik, hogy a kutya is jól érezze magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!