Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A lakásban tartott kutyákkal...

A lakásban tartott kutyákkal mit csináltok mikor elmentek otthonról?

Figyelt kérdés
Én társasházba szeretnék kistestű kutyát, de régen mikor volt kutyánk és kertesházban laktunk kizártuk egy külön neki csinált kifutószerűségbe. Ott kedvére ugathatott meg csinált amit akart mig haza nem értünk. De lakásba is ugat ha elmentek otthonról (mármint gondolom h igen) csak mit kezdetek vele? Nem szolnak a szomszédok? Jah! meg nem szedi szét a butorokat? Nem kérek offolást, csak érdekel h hogy lehet nevelni öket h ne szoljanak be a szomszédok.
2009. okt. 1. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nem ugat nem szed szét semmit,ha jól van nevelve,HA TISZTÁBAN VAN A RANGSORRAL! Csak akkor teszi ezeket ha ezek nincsenek meg és nem tudja mi a helyes! A kutya azért rág szét vmit otthol,mert feszült,ideges mert azt hiszi ő a "vezér" és pánikol mert nem tudja megvédeni a családját! Ugatni is ezért ugatnak általában,megha a területüket őrzik deezt csak 1-2éves kora körül kezdi el igazán! Nekünk bérházban van kutyánk (pitbull) és nem rág,nem ugat,nem feszült tök nyugodt ugyanúgy alszik vagy játszik tovább ha egyedül van,mintha mi otthol vagyunk! Teljesen kiegyensúlyozott kutya! a kisebb testű kutyákat nem kedvelem... milyen fajtát szeretnél?
2009. okt. 1. 23:01
 2/8 A kérdező kommentje:
hát igazábol még nem tudom, mert elösször a körülményeket szeretném megteremteni de ugy kb. az uszkár és a kinai meztelen körül járok....de néztem már havaneseket meg ilyeneket (csak ezektől félek,m nagyon divatkutyák és nehéz találni jo vérvonalu,nem tultenyésztett egyedet) ... de egyébként egy simi kis keverék is jo lenne (láttam már bischon meg tacsi keveréket ö is tetszett...) szoval ez még nyitott kérdés. köszi a választ egyébként!
2009. okt. 1. 23:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a Yorkimat szoktattam.

Többször hagytam otthon rövidebb időre, csak, hogy tudatosuljon benne, hogy vissza fogok jönni nem kell aggódni.

Persze, ha jön valaki az emeletre és túl zajos nincs kegyelem :)

2009. okt. 1. 23:53
 4/8 anonim ***** válasza:
A kutyák nagyon jól nevelhetőek megfelelő módszerekkel, szakértelemmel. DE: azt tudni kell, hogy minden kutyánál előfordul, hogy ugat, hiszen ez a természetes dolguk, nem lehet elvárni tőle, hogy egész nap csöndben legyen (nem órákon át tartó ugatásra gondolok természetesen). És a kölyök kutyák rágnak. Ha más nincs, akkor a bútorokat. Ez is természetes, mert szükségük van a rágásra. És a szobatisztaságra szoktatás is eltart egy darabig. Szóval mindezekre fel kell készülni, elolvasni jó sok kutyás könyvet, és úgy belevágni. Jó kutyázást kívánok!
2009. okt. 2. 00:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Semmi gond velük! 2 kis bisconom van, míg dolgozom alszanak mint a bunda, még soha kárt nem tettek a lakásban. 2 éve vannak itt. Nagyon okosak, persze ha jön valaki a lépcsőházban akkor ők is megugatják, de szerintem ez még jó is. Azért kutyák, hogy jelezzenek.
2009. okt. 2. 06:27
 6/8 anonim ***** válasza:

semmit nem csinálok,csak egyszerűen elmegyek.

a kutya meg alszik egyet :)

igaz 10 hetes kora óta ,következetesen neveljük.

nem mehet be a hálószobába, nincs bútorra felugrálás,stb.

a földön van a helye, igaz a lakásban vagy 3-4 is.

minden este ,9 körül wc-re kivisszük,és reggel 6-7 között.

így símán kibirja az estét.

nappal max 7-8 órán át van egyedül.

kaját csak a reggeli séta-futás után kap , így miután jóllakot , lefekszik és délután 1-2 óráig pihen .

napközben nem hisztizik, nincs ugatás-vonyítás, igaz ha hazaér bárki is a családból 5-10 percig nem nézünk-nem érünk a kutyához !

így elértük,hogy pl: hajnalban fel sem kel ,ha elmegyünk otthonról !

és hazaérkezéskor,sem ugrál össze minket , a nagy örömében a csapkodó farkával,símán eltörné egy kisebb gyerek lábát :)

igaz,néha rendetlenkedik ,és széttép pár újságot,vagy szórólapot .

kitartással,és következetes neveléssel még a nagyobb kutyák sem okoznak problémát.

tehát ,nem méretfüggő,igaz nem panelban élünk,hanem nagy lakásban !

egy 45 kg-os berni pásztorral.

2009. okt. 2. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer bekapcsolva hagytam a camot ,h amikor hazaérek meg tudjam nézni mit csináltak..

Hát h őszinte legyek..aludtak..felkeltek pisilni,felkeltek enni és ennyi:)

Pedig akkor egyszer 8óra hosszára hagytam egyedül őket...:(

2009. okt. 2. 20:19
 8/8 anonim ***** válasza:
ja..két yorkiról van szó
2009. okt. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!