Meddig normális a vérzés egy szukánál?
Első tüzelése. És május 2-án kezdődött reggel. Állatorvosnál tegnap voltunk kötelező oltás végett, ő azt mondta hogy még normális, hogy vérzik.
Május 14.-e van. Én eddig úgy tudtam hogy a 3 hét tüzelés alatt általában 10 napig véreznek a szukák. Ez már több mint 10 nap. Mire számítsak?
az én egyik szukám 26 napig vérzik és a 21. nap körül veszi fel a kant, voltunk Szász doktornál aki a legjobb szaporodásbiológus az országban plusz még 2 másik dokinál is, néztünk kenetet, vérvételt stb és minden rendben vele, a dokik szerint semmi baja, tavaly volt alma is, rendesen vemhesült bár alacsony alomszámot produkált.
Alapvetően semmi nincs kőbe vésve, az átlagok vannak leírva de mindig vannak az átlagtóól eltérőek.
Vannak hosszabb tüzelési idejű kutyák is. Náluk elhúzódik a vérzés akár 14 napra is.Volt szukám, amelyik 4 hétig tüzelt. Nála pl a 16-17-ik napok körül volt jó a fedezés.
Amúgy is a tüzelés akár minden alkalommal másként mehet le. Első tüzelésnél is előfordul, hogy nem az átlag szerint zajlik.
Úgy van, hogy az első 7-9 nap véreznek, aztán engedik a kant magunkhoz kb. 9 napig, majd még van pár nap lecsengési idő. Elvileg :) De mondom, az enyém is úgy engedte a kant magához, hogy még vérzett (nem, nem szaporítok).
1es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!