Mit tudok tenni gyorsan a bolhák ellen?
Nemrég vettem észre, hogy nagyon bolhás a kutyám. Kerti kutya. Valószínű, hogy a macskáktól "kapta el".
Megfürdettem bolhairtó samponnal. Kiglancoltam a kutyaházat és minden olyan helyet, ahol a bolhák petéket rakhattak. Másnap raktam rá Exspot-ot, és tettem rá Beaphar nyakörvet.
Ennek már 4 napja és nagyon sokat vakarózik és több bolhaürülék van benne, mint a fürdetés előtt. Bolhából csak néhány kisebb példányt találtam benne. Holnap viszont visszük ivartalanítani, de ha nem múlik a vakarózás meg nem sikerült kiirtani a bolhákat, akkor szenvedés lesz neki is meg nekem is az elkövetkezendő hét.
Azt hittem, hogy ez az Exspot kinyírja a maradékot, de úgy látszik, hogy nem. Jól tettem rá, a bőrére került az összes. A samponra is az volt írva, hogy x napig repellens hatású.
Mit tudnék gyorsan csinálni?
Köszönöm a válaszokat!
A macskák nem az enyémek. Nem tudom, honnan kerültek elő, sosem láttam őket. De a kutyám meg csak játszik velük sőt még a lepkékkel is játszana, csak azok nem bírják annyira a kiképzést.
Ha nem tűnnek el hamarosan ezek a macskák, akkor lehet hogy rájuk is teszek vmit.
Ezt a Neostomosant hol lehet kapni? Be lehet szerezni "mezei" patikában? Vagy van vmi szer, amit humán patikában is meg lehet venni? Sajnos elég messze van a legközelebbi normálisabb állatpatika is, és autó nélkül az is még egy csomó pénz eljutni oda.
Humán patikák is árulják általában a neostomosant.
A macskák , bárhonnan is jönnek, akár szét is szórhatják a bolháikat az udvarodon. Ha nem jár macska az udvaron, bolha akkor is "megterem". Minden állattartónak védekezni kell ellenük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!