Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljem majd a mudimat?

Hogyan neveljem majd a mudimat?

Figyelt kérdés
Kapok majd a testvéremtől egy mdi kölyköt tenyésztötől és azt hallottam ha nincs jól nevelve akkor olyan "pattogós" lesz.Hogyan neveljem hogy okos jó kutya legyen.
2009. szept. 30. 20:47
 1/4 anonim válasza:
48%
Nekem nem ilyen fajta kutyusaim vannak helyesbítve apukámak. Van: mopsz, boston terrier, francia bulldog, boxer, és doperman. De én azt tapasztaltam hogy minden kutyánál ugyan azokat a dolgokat kell tenni, hogy jól nevelt okos kutya legyen. Szerintem igenis fontos, hogy a kutya tudja ki a gazda, a főnök és nem szabad hagyni hogy a fejedre nőjjön, mert ha egyszer megtörténik onnantól kezdve nagyon nehéz lesz bármit is tenni. Mindig következetes legyél, minden jó dolognál dicsért meg és minden rossznál szidd le. Nem fizikai fenyítésre gondolok. Meg kell tanulnia ha helyesen viselkedik akkor több mindent várhat el tőled, több játék, több jutalomfalat stb. De mégis a legfontosabb, hogy érezze hogy szeretik, hogy ő is egy családtag. Remélem segítettem valamit:)
2009. szept. 30. 21:43
 2/4 anonim válasza:
32%

Hát nem tudom ezzel tudok e segíteni,de én találtam egy oldalt, ahol online tanácsadással is foglalkoznak.

[link]

2009. szept. 30. 21:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves második, abban az iskolában problémás kutyákkal foglalkoznak! Egy kiskutya, aki még nincs is a gazdájával, hogy lehetne problémás? Egy normális kutyának akármelyik normális kutyaiskola megfelel!

Jó választás kedves kétdező! :) A mudi csodálatos kutya. Nem pattogós lesz (mert mindig a legtöbb kutyához képest), ha rosszul neveled, hanem ideges (ami tévhit, mindig kutya reagál valahogy a rossz nevelésre, pl megharapja a gazdáját, azt a fajtát viszont ami éppen megharapta, nem nevezik rögtön harapósnak. Hát a mudi meg így reagál). És egyátalán nem úgy kell vele bánni mint más kutyákkal, egészében véve sem, és különbenis, minden egyes kutya más módszert igényel, mert mind egyéniség. Egyiket felpofozod és elkapja a kezed, másikra hangosan szólsz és egy életre összetörik... A mudi egy nagyon érzékeny fajta. A gazdája a mindene, érzékeny a gazda hangulatára, és a durva bánásmódra is! Nem szabad bántani, túl szigorúan bűnni vele! De következetesnek kell elnni, mert nagyon okos kutya. Gyerekjáték megnevelni, ha jól csinálod. Sokat kell társaságba vinni, mert bizalmatlan, egygazdás kutya. Persze uyge (remélem, gondolom) szeretnéd, hogy őrizzen, de ha nem viszed sokszor emberek közé, akkor félős lehet. Mert ugye őrzésben is nagyon ott van. Engem többször is megvédtek már. Ő olyan kutya aki csak a gazdáját szereti igazán, nem ajánlatos mindenkinek "odadni". Pl hogy más vigye sétálni, az enyém még játszani sem akar mással, pedig szereti a másokat is, csak nem érdekli. Főleg ne más parancsolgasson neki (én nem szeretem ezt), de a családot nagyon szereti.

Sose ismételj vele 100x, mert azt hamar megunja. Addig kell amíg nagyon lelkes. Ha rossz akkor komolyan szólj rá. De nagyon kemény vagy, akkor félni fog, és nem tud kibontakozni. Csak tudja, hogy te vagy a főnök, mert a kanok között láttam néhány makacsabb kutyát.

Egy normális mudi is pattogós a megszokotthoz képest, ez ne tévesszen meg. Egész napos rohangálás után is tud még száguldani. Ő minden tudni akar, látni, hallani, ezért idegesnek tűnhet. A mudiból könnyen lesz jó kutya, csak ne legyél vele túl kemény.

2009. szept. 30. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Foglalkozz vele naponta legalább 1,5-2 órát. Legyél vele nagyon határozott és következetes, de túl keménynek nem szabad lenni. Mindig neked legyen igazad, akkor is, ha valójában a kutyának van. Mondjuk mentek hazafelé, a kutya befordul a sarkon, mert már tudja, hogy merre kell menni, te erre indulj el a másik irányba és csak utána menjetek haza. Nagyon okos kutyák, de ne hagyd, hogy okosabb legyen nálad, mindig tudd, hogy mit akarsz.
2009. okt. 1. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!