Kutyusom végbelét beköpték a legyek! Mit tegyek?
Sajnos 1 éves pumi kutyusom elkapott egy vírusos fertőzést, és a véres hasmenés következménye képen akármennyire is virrasztottam mellette egy légy beköpte, és most ott burjánzanak a kis lárvák a végbélnyílásán.
Az állatorvos már tisztított rajta, kaptunk rovarriasztót ami elvileg elzavarja a legyeket, és megöli a lárvákat, de kifejezetten a kis lukához nem tehettünk, szóval én félek, hogy még sem fognak elpusztulni!!!
Mit lehetne tenni, hogy kitisztíthassuk a kis fenekét? És hogy ne menjenek feljebb a végbélbe!
Mert sajnos az óta nem megy a hasa és nem is kakil, hogy kinyomná őket... :(
Nagyon kérlek segítsetek! Tapasztalatok? Tippek, trükkök?
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket!!!
Fürdetni sajnos most nem lehet, ugyanis a kutyus minden nap infúzióra van kötve, és az a műanyag valami, aminek sajnos nem tudom a nevét az a lábába van hagyva, és lekötözve.
Mi babapopsikenőccsel, NEOGRANORMON-nal kentük be, az orvos ajánlotta, hátha enyhít a fájdalmon és kicsit bele is fulladnak a kis férgek. (az utóbbi már csak a mi gondolatunk volt)
Nem mertük még betadinnal, jóddal és társaival. Van itthon Borici (bórsav) amivel a fülét és a szemét szoktam tisztítani, de mivel külsőleg írta, azt még nem mertem rá tenni!
Ugyan akkor Natrium chloratum injekciónk van még, ez sebre van, de nekünk nincs sebünk!
Csak a lárvák bújkálnak a záróizmok mögül!
Vagyis mióta bekentem a kutyát a rovarirtóval, az óta nem, és pont ez rémiszt meg!!!!! Hogy lehet a szagtól beljebb másztak :S
Köszönöm!
Igen, az óta az eddiginél is jobban óvva van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!