Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fáj neki? Mikor fog neki...

Fáj neki? Mikor fog neki elmúlni? (ivartalanítás)

Figyelt kérdés
Tegnap 5 órakor lett ivartalanítva közel 2 éves kankutyám, fél 7 után tudott egyedül lábra állni elég kis kába volt ami érthető. Ma szegénykém nagyon kedvetlen... ami jó ,hogy evett,kakilt,pisilt de látom rajta,hogy fáj neki. csomót olvasgattam és 50% ban írják ,hogy másnapra kutya baja másik 50 % ,hogy kell neki 2-3 nap és akkor lesz már jobban kedve. nincs rajta búra szerencsére nem nyalogatja nem bántja. Néha a sebet bekenem bepantennel mert azt mondták ,hogy az jó.A seb nem fáj neki de ahogy egy kicsit az üres zacskójához értem egyből összerándul é megrántja a lábát, látom ,hogy nehezen találja meg a pózt ami kényelmes neki.Ez normális? szegényt nagyon sajnálom és bánt ,hogy ilyen kedvetlen de ez ugye elfog neki múlni pár nap múlva? Voltunk már sétálni is pár percet csak.Mennyi időre vigyem le 5-10 percre vagy amennyit látom ,hogy még jól esik neki? itthon pár percet "labdáztunk" akkor aranyos mert akkor látom ,hogy csóválta a farkát érdeklődő volt olyan mint szokott (nem vittük túlzásba 3-4 perc után inkább lefeküdt) Szerintetek holnapra már jobb kedvű lesz? Vagy inkább csak hétfőre ! (éjszaka nem sokat aludt nem találta a helyét ... fől le mászkált de még ma dél előtt is most talált egy szerintem kényelmes pózt és most tud aludni , mert ahogy szeret aludni szerintem úgy fáj neki mert ahogy megpróbál úgy feküdni egyből fel áll.) Jó az állatorvos is mondta ,hogy az első 2 nap az ami nem a legjobb de csomó helyen azt olvastam ,hogy másnapra már kutyabaja sincs...számomra logikus ,hogy nincs jól hisz ez egy műtét csak nem tudom mit csináljak mert annyira sajnálnom ,hogy ilyen kedvetlen mert ő nem ilyen! ugye nem marad így? Valakinek volt hasonló tapasztalata?

2013. máj. 11. 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem örökmozgó, pörgő kiskutyám van, de amikor ivartalaníttatuk, akkor 2-3 napig ilyen volt. Beesett szemek, csak a helyén feküdt, szinte egész nap aludt, nehezen ült le, nehezen mozgott, nem volt kedve semmihez. Neki volt gallérja, de azt is leszedte és folyton nyalogatta magát, nem tudtunk mit csinálni. Éjjel is arra keltünk, hogy vadul nyalja, mert leszedte a gallért.

Ne aggódj, elmúlik. Tudom, hogy ijesztő. Én is azt hittem, hogy elrontottak valamit, mert nem lehetett ráismerni a kutyusomra. De pár nap alatt minden visszaállt az eredetibe és ugyanolyan örökmozgó hiperaktív kutyám lett, mint azelőtt :).

2013. máj. 11. 11:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A mi kutyánk is így viselkedett, mikor ivartalanítottuk.

Egy ideig kedvetlen lehet, és próbál úgy mozogni, ülni, feküdni, hogy ne fájjon neki, de ne aggódj, idővel rendbe fog jönni, ez természetes.

Viszont, ne piszkáld a műtött területet, mert bármikor elfertőződhet, és fájdalmat okozhatsz az állatnak, vagy rosszabb esetben, egy balszerencsés mozdulatnak köszönhetően fel is szakadhat a varrat, amit gondolom te se szeretnél.

2013. máj. 11. 11:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tegnap ivartalanították a kutyámat, ő is kan. Jól viseli, mondjuk mem olyan aktív mint máskor, de szerintem ez normális. Ő a harmadik kutyusom aki ivartalanítva lett, mind így viselkedett. Szétálni hoszabb időre is viheted, de a labdázást futkosást a varratszedésig nem javasolnám. Szerintem ne piszkáld a sebet, ha nem muszály, érthető hogy kellemtlen az inger számára ha hozzáérsz. Nekünk nem kell kenegetni, a doki lekezelte valami ezüst színű anyaggal. Jobbulást neki:-)
2013. máj. 11. 11:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Jaaj köszönöm a nyugtató válaszokat! Jó ezt hallani! Nem bántom neki sűrűn a varratokat csak reggel és este kenem be neki az állatorvosom mondta ,hogy így csináljam max 3szor ha azt látom ,hogy viszket neki!De reggel és este minden képen a gyors gyógyulás miatt! Annyira örülök ,hogy ilyen gyorsan írtatok! Köszönöm !
2013. máj. 11. 11:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as köszönöm neked is a választ és a jó kívánságot! Én is ezt kívánom a te kutyusodnak! rendben a labdázást elkerüljük bár inkább csak gurigatás volt és a labda után való sétálás de megfogadom a tanácsod!! További szép napot !
2013. máj. 11. 11:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekünk azt mondta az állatorvos az ivartalanításkor, hogy ha látjuk, hogy fáj a kutyának, adjunk neki egy negyed szem Algopyrint.
2013. máj. 11. 13:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 hónapja lett ivartalanítva,szintén kan.

Műtét után 7 órával már szaladgálni és ugrálni is tudott,én meg hagytam is neki.Emiatt egy icipici ér elpattant az üres zacsiban és elkezdte megtölteni vérrel.Kereken 12 órával a műtét után vissza kellett vinni és újból megműteni,különben elpusztult volna.

A doktornő azt mondta,hogy ez ezerből egyszer fordul elő.Hát pont nálunk.Nekem emiatt egyetlen egy tanácsom van:

NE HAGYD UGRÁLNI :D

Azóta kutya baja,olyan mint régen :))) Igaz,a frászt hozta ránk.

2013. máj. 11. 14:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves nyugtató válaszokat! Szerencsére már kezd visszatérni :) jobb kedvű már sokkal de még látom rajta ,hogy pihenni szeretne! :) de most már sokkal nyugodtabb vagyok így ,hogy látom ,hogy kezd vissza térni!
2013. máj. 12. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Ma hogy van a kutyus? Amúgy milyen fajta? :)
2013. máj. 12. 11:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia! köszönöm kérdésed! Mára már sokkal de sokkal jobban van :) Bár még látjuk ,hogy egy két mozdulatra érzékeny de már hasonlít önmagához! Lent még nem sokat vagyunk lent de látjuk ,hogy még nem is igényli még! Szerintem holnapra már kutyabaja:) Bull terrier :)
2013. máj. 12. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!