Egyedülálló kisbabás anyukák hogy oldjátok meg a sétákat?
Már kérdeztem hasonlót más témakörben, de itt hátha több hasznos tanácsot kapok.
Most 6 hónapos a kisfiam, pár hónapja egyedül nevelem sajnos, segítségem sincs, családom is messze él.
Van egy spánielünk és a sétákat eddig meg tudtam oldani napi 2-3 alkalommal, de ez gondolom, nem lesz mindig így.
Hiszen lehet beteg a gyerek, vagy ha elkezdődik a dackorszaka, nem tudom, mennyire fogom tudni rávenni, hogy napi 3-szor vigyük le a kutyát ha van kedve, ha nincs, télen is ha jön egy viharos szeles hózápor, nem a legjobb ötlet kisgyerekkel kimenni, vagy akár nyáron egy heves zivatarban.
Nem kifogást keresek, csak felvázoltam néhány élethelyzetet amikor problémás a kutyasétáltatás kisbabával/kisgyerekkel.
Ki hogyan oldotta meg az ilyen élethelyzetet?
Csak én problémázok sokat ezen, vagy tényleg nem lesz egyszerű?
Megkérni senkit nem tudok a sétáltatásra, mert idősek a szomszédaink, plusz pénzem meg nincs fizetni valakinek érte.
De, muszáj lesz valami munkát találnom a későbbiekben, de ez még a jövő zenéje.
Apuka nincs egyáltalán, pontosabban az ország másik végében :((
Nagy végszükségben nem rossz ötlet "beadni" a gyereket valamelyik szomszédhoz, bár lehet, azt a 10-20 percet végigsírná az idegen néninél amíg lent vagyok a kutyával.
Vagy más kutyásokkal :) nekem volt már olyan helyzet (nem gyerek miatt) hogy vigyázni kellett a kutyára, szívesen bevállalta akivel szoktunk együtt sétáltatni.
De egyébként azt hiszem, hogy ha te nem problémázol, hanem elfogadod és természetesnek tekinted, hogy mentek a kutyával, akkor a babának is az lesz. Rossz időben, betegen jól beöltözteted a babát, és csak gyors pisire szaladtok le. A friss levegő sosem árt szerintem, sőt egészségesebb is lesz a baba.
A cél, hogy te sose idegeskedj ezen, tekints rá higgadtan és természetesen, akkor a dac korszak sem lesz annyira gáz. A gyerkőc meg legalább rendszert és felelősséget tanul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!