Ha két kan kutyám folyamatosan meg akarja hágni egymást, hagynom kellene vagy szóljak rájuk, hogy hagyják abba?
Dominanciát akarnak kifejezni egymással szemben.
Nem megfelelő viselkedés forma,mert neked kell a falkavezérnek lenned.
Tiltsd le őket róla.
Én is úgy tudom, hogy egymással szembeni rangot akarják eldönteni maguk között. A falkavezér szerepe, és az alárendeltség szerepe kerülne egymás között eldöntésre.
Szerintem is le kell állítani őket, és megértetni velük, hogy a falkavezér te vagy, és ők mindketten egyenrangúk egymással!
A kutya világában nincs egyenrangúság, mindig sorrend van (egy falka nem úgy épül föl, hogy falkavezér + egyenlő plebs).
A kutyák igen széles körű dominancia jelzéseket képesek kommunikálni. Ezek között vannak nagyon finom jelzések, és nagyon durvák is. A hágás egy ilyen durva jelzés. Ez nem jelent tényleges "párosodást", és nem függ se a kutya nemétől vagy ivaros voltától. Ez a mozdulatsor az egyik legdurvább ledomináló jelzés.
Az, hogy ezt a te jelenlétedben csinálják, szemtelenség, egyértelmű kihívó jelzés a számodra, amit nem szabad hagyni: ha látod, hogy csinálják, tiltsd le őket erről (és minden más élőlény/tárgy meghágásáról).
Ettől még lehet, hogy csinálni fogják akkor, mikor nem vagy ott, de ez már nem jelent kihívást a számodra. De ne aggódj, ennek nincs szexuális töltete, semmi megbotránkoztató dolog nem fog történni köztük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!