Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a dobbermannról?

Vélemények a dobbermannról?

Figyelt kérdés
2009. szept. 29. 17:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor én mondom azt hogy nem kell hülyeséget beszélni :)

Mo-n az állatvédelmi törvény ennyit ír:

"10. § (1) Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás - az ivartalanítás és a fajtajelleg fenntartása kivételével - nem végezhető."

Na akkor ebből láthatjuk, hogy a fül és farok vágás nem tiltott, mivel az a fajtajelleg fenntartását szolgálja. DE!! A fül és farokvágás sok EU-s országban (köztük Németországban-a fajta "hazájában") TILTOTT . Állatvédelmi törvény írja elő. Tehát a tenyésztők, akik külföldön kiállítani szeretnének, nem végeztetnek ilyen műtéteket, mert az ottani kiállításon ez egyértelműen diszkvalifikációt jelent. Ezért hagytak fel ott sokan a dobermann tenyésztéssel, nem tudták elfogadni a dobermannt logo füllel és hosszu farokkal. Szerintük ezzel elveszett a fajtajelleg. (egyébként szerintem is)

És azis egyértelmű szerintem (bár ahogy láttam nem mindenkinek), hogy ezek a beavatkozások nem járnak olyan nagy traumával mint ahogy sokan gondolják, HA szakszerűen végzik és az utokezelés is szakszerű...talán egy kicsit kényelmetlen lehet a kiskutyának a "sisak", de egyébként szerintem semmi gond ezzel. Akiket én láttam azok mind önfeletten játszottak, annak ellenére is hogy kötve volt a fülük :)

Nekem pl. a hosszu farok egyáltalán nem tetszik, nem kinézetre, hanem azért mert találkoztam már szétvert farku vizslával és spániellel is. Annyira csoválnak/csapkodnak ezek a kutyák hogy észre sem veszik hogy közbe véresre verik a farkukat. :(

A hosszu fül meg csak azért nem tetszik, mert túl barátságosan néz ki ettől a fajta :) Persze barátságos is, de nekem a dobermann mindig is egy tekintélyt parancsolo, büszke kutya volt. Hát a logo fülüeknél ezt nem látom :)

Szoval én a kurtítás mellett vagyok (ha lehet ezt mondani)

2009. okt. 4. 14:22
 12/14 anonim válasza:
100%
Nekem dobbermann-roti keverék van és nagyon jó kutya.Társasági,jó ház örző,nem egygazdás és szófogadó.Ja és gyönyörű,igényli a szeretetet.
2009. okt. 4. 15:18
 13/14 anonim ***** válasza:

A dobbernmann nagyon jó, okos képezhető kutya. De kérdezd meg bármelyik hozzáértő dobbermanost, mind azt fogja mondani, hogy nem első kutyának való. tapőasztalt és nagyon következetes gazda kell neki. gondolom ebből erednek a dobbermanos problémák, hogy mindenki megveszi, hogy milyen szép erős és félelmetes.

egyébként a boxer a legjobb :)

2010. ápr. 27. 11:23
 14/14 anonim válasza:
hmm :) nekem/nekünk egy roti-dobi keverékünk van és nagyon imádjuk :) nagyon okos és szófogadó, jó házörző. Valahogy nagyon kötődünk egymáshoz és nekem fogad leginkább szót és ha vki egy hangos szóval is beszél velem ő már ugrik elém és megvéd :D pedig ha kétlábra ál magasabb nálam 14/L
2011. aug. 2. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!