Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ezek a kutyafajták közül...

Ezek a kutyafajták közül melyik való leginkább dogdancingre?

Figyelt kérdés

tacskó, angol cocker spániel, amerikai cocker spániel, husky, golden retriever, palotapincsi.

Ti is ajánlhattok:)

Köszi előre is.

2009. szept. 29. 14:17
1 2
 1/13 Winner of Royal Hill ***** válasza:
26%
Nekem mintha a border colliek rémlenének dogdancing bemutatókról,illetve a goldenek.
2009. szept. 29. 14:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a közepes méretű pásztorkutyák a legjobbak. Attól függ mit szeretnél, versenyezni vagy csak néhány trükköt?

A tacskó rövid lábai és hosszú háta miatt nem nagyon alkalmas erre, persze hobbiból és óvatosan lehet. Azon kívül a természete sem biztos, hogy a feltétlen engedelmes kategóriába tartozik, mégpedig amikor táncoltok akkor elég gyorsan kell szótfogadni.

A spániel az amelyik ezek közül a legjobban megfelel. A teste arányos, és szófogadó kutya hírében áll, viszont beszélnek róla, hogy lehetnek vele gondok ha nem tudja ki a főnök.

Huskynak tökéletes képességei vannak, csak épp nem az a szolgakutya, önálló, makacs, hiszen amikor húz, akkor sokszor magának kell döntést hozni.

Golben retrieverből láttam egy csodás táncoló kutyát, viszont manapság rengeteg az elhízott golden és nem biztos, hogy jót tesz az izületeinek aq sok ugrálás, hiszen nagy testű kutya.

A palotapincsi szintén kicsit nehezebben mozogna a mérete miatt, persze meg lehet vele próbálni játékból. És hát a természete is kicsit makacs.

Én legjobban a mudit, bordert, kelpie-t és hasonló kutyákat ajánlanám. Bármilyen közepes, arányos testű kutya élvezné ezt. Csak az is fontos, hogy milyen gyorsan és könnyen fogad szót. Ilyenek a terrierek is, csak őket nagyon nehéz jól megnevelni.

2009. szept. 29. 14:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

ha ezekből kell választani, akkor szerintem egyértelmű a spániel ... mindegy melyik

a tacskónak nem megfelelő a testfelépítése, a husky meg a golden szerintem túl nagy hogy látványos elemeket tudj belevinni, a palotapincsi meg ugyanaz mint a tacskó

szerintem jó lenne még: sheltie, schnauzerek, középuszkárok vagy bármilyen könnyebb testfelépitésű - közápméretű keverék.

2009. szept. 29. 15:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen bármelyik fajtával lehet dogdancing-elni, de nem mindegyik képes magas szintre eljutni benne, de hobbi szinten szinte bármelyik fajta használható. A retrievereket, spánieleket könnyebb betanítani mint egy huskyt vagy palotapincsit. Én a border colliet vagy a sheltiet ajánlom.
2009. szept. 29. 15:13
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
A Spániel összes falytája és a Border Collie is alkalmas erre a dogdancingre de egyébként mindegyik kutya falyta egyaránt betanítható ilyen sportra.
2009. szept. 29. 16:47
 6/13 anonim ***** válasza:

fajta ...

mondjuk azért egy clumber spánielt megnéznék ...

2009. szept. 29. 18:32
 7/13 anonim ***** válasza:

A dog dancing nem feltétlenül ugrálásról, gyorsaságról szól, sokkal inkább a látványos trükkökről, amit egy clumber spániel ugyanúgy be tud mutatni, mint akármelyik másik kutya.

http://www.youtube.com/watch?v=IHc8lK8Unlk

2009. szept. 29. 19:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez nagyon aranyos videó de gondolod hogy evvel nyerni is fog ha vesenyezni akar?
2009. szept. 29. 20:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy egy ezen a videón egy kezdő kutyus van, attól még nem béna az összes clumber, igenis értelmes, könnyen tanítható fajta csak egy kicsit megfontoltabb a border collienál. A kérdező nem azt kérdezte, hogy melyik fajtával lehet versenyeket nyerni, hanem hogy melyik fajta alkalmas a dog-dancingre. Az összes fajta alkalmas, nem (csak) fajtafüggő, hogy melyik kutya képes megtanulni. Amelyikkel kitartóan foglalkoznak az képes elsajátítani, legyen az egy agár, csivava, bernáthegyi vagy bármi más.
2009. szept. 29. 22:17
 10/13 anonim ***** válasza:
nekem angol cocker spánielem van és csak ajánlani tudom, mivel nagyon gyorsan tanul..
2009. okt. 2. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!