Milyen kutyám legyen?
nápolyi masztiff:családbarát,éber,megfontoltan cselekszik,gyors gondolkodású
komondor:okos,hihetetlenül nyugodt,és a házörzés a vérében van,jól kijön más állatokkal,kezdőbb kutyatartónak tökéletes.
persze sok olyan fajta van ami megfelel az elvárásaidnak,ezért nézz végig a lehetőségeket,ne siesd el a dolgot.sőt,a menhelyeken is sok ilyen kutya található,az ottani gondozók biztosan segítenek neked,így megkímélnéd a pénztárcádat és még boldoggá is tennél 1 elhagyott állatot.
Tudod, ha nem foglalkozol egy kutyával, nem neveled megfelelően, akkor természetes, hogy változik a személyisége. És itt nem arról van szó, hogy a kutya mit szeret, hanem hogy mit igényel! Márpedig egy ilyen kutya nem tudja elviselni a hőmérsékleti ingadozásokat! De ha picikét is utána olvastál volna, ezt te is tudnád.
És az meg nonszensz, hogy azért akarsz még egy kutyát, hogy őrizze a kertet és a kerítéseket. Mégis mennyit foglalkoznál vele? Vinnéd kutyasuliba? A vételárra mennyit szánnál? Az első fél évben a lakásban lehetne?
De igen kibír mindent, már 5 éve él kint, és egészséges.
A másik meg, h mégis miből gondolod, h nem foglalkoznék vele? Ki az aki kutyát vesz, és nem foglalkozik vele?? Tudod itt vidéken a kutyák feladata a házőrzés is, de te biztos városi vagy, és a kutya csak dísz nálatok.
Az én kutyámnak is van személyisége mégsem rakom ki egész évben.
Házat őrizni pedig nem kutyával kell, hanem riasztóval.
Egyébként ez édes kevés infó. Mennyit foglalkoznál vele? Mennyit szánnál a vételárra? Mennyire legyen aktív? Milyen termetűt akarsz?
A beagle makacs kutya, azt várhatod tőle hogy őrizze a házat... Ès lehet sok lenne a kutyusodnak mivel nagyon sokat mozognak és lehet a havanese nem bírna annyit játszani vele.
boccs off aki akar pontozzon le:
szerintem ha egy kutya azért hisztizik hogy a lakásból a kertbe mehessen unatkozni a gazditól távol az tuti azért van mert nem foglalkoznak vele eleget. le is írom miért gondolom (friss a tapasztalat). a mienk lakásban tartott kutya. nem unalmas az élete akárhonnan is nézzük. folyamatosan visszük. szó szerint életmódunká vált (persze kinek nem aki lelkiismeretesen lakásban tartja a kutyáját) hogy a kutyával megyünk. soha az életébe nem nyafogott azért hogy kimehessen. nah és most jön a csavar. két napja megkaptuk a lakástömb hátuljában található udvari részt. persze mi tettük rendbe a párommal és annak unokaöccsével. két napja amellett hogy a szokásos séták megvannak (tengerpart stb) lent vagyunk az udvaron sütögetünk meg minden (két napja tart itt a húsvét úgyhogy megy a húslakoma) természetesen a kutya is velünk van. szóval mostanra a kutya megtapasztalta azt is hogy létezik udvar is. ahol ráadásul szemmel láthatóan nagyon jól érezte ő is magát. én nem tudom mifajta ufo kutyám van de mégsem bőg azért hogy ő ki szeretne menni oda egymagába vagy valami. pedig ismeri tökéletesen a járást de még az erkélyről is rálátni arra a "csodás udvarra" mégsem izgatja. én nem tudom de szerintem tuti azok a kutyák akarnak kimenni akik szenvednek bentlétükkor (ki van engedve egy gyors slozira aztán "tső") magyarán kint az udvarban unatkozni lesni ki az utra is érdekesebb mint a gazdival lenni. ami nem mellékesen eleve furcsa számomra mivel a kutya egyértelműen a gazdájával szeret lenni. bár szerintem ezt csak azok értik úgyis meg akiknek szintén benti kutyájuk van tehát létrejött közöttük egy bizonyos szorosabb kötelék. az udvar, meg a kinti lét pedig csak egy plusz a gazdival. nekem is azelőtt full kinti kutyáim voltak, (ez az első hogy bevállaltam kutyát eggyüttélősdibe) és egyet már most tudok. azok a kutyák akik kint élnek udvarban soha az életben nem fognak olyan köteléket kialakítani a gazdával mint azok akiknek a kutyájuk tulajdonképpen családtag. tisztelet persze azoknak a ritka kivételeknek akik szintén szinte annyira a kutyájukkal össze vannak nőve mint a lakásban tartottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!