Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Chippelni szeretném a kutyám,...

Chippelni szeretném a kutyám, be kell jelentkeznem előtte az orvosnál telefonon, vagy mehetek anélkül?

Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 21:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem csörögj oda, nem biztos hogy van chip(bár meglepődnék ha így lenne).
2009. szept. 28. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Én nem jelenetkeztem be, bár kértem előtte árajánlatot e-mailen szóval sejtették hogy majd megyek:-) Amugy szerintem nem kell.
2009. szept. 28. 21:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ha jól sejtem ez kb 5ezer forintos tétel?
2009. szept. 28. 21:57
 4/9 anonim ***** válasza:

6000Ft a beültetés, + 2000 Ft a regisztráció. Nekünk így volt. Tudod, regisztráció nélkül nem ér semmit a dolog. Majd a petvetdatán ellenőrizd le, hogy tényleg be lett-e regisztrálva, mert szoktak vele lenni problémák az állatorvosok hanyagsága miatt (sajnos).

[link]

[link]

Telefonon bőven elég odaszólni, ha esetleg nem lenne chipjük, tudjanak rendelni. Időpontot tuti nem kell egyeztetni, mert maga az eljárás fél perc, a regisztráció meg 10 perc, nem vesz több időt igénybe, mint amennyit általában a gazdik a dokinál töltenek.

2009. szept. 28. 22:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! 8ezret végülis megér a kutyám biztonsága!

Egy másik kérdés! Ha találok egy kutyát, mennyibe kerül az orvosnál megnézetni hogy van-e csipje, hogy kiderítsem ki a gazdája?

2009. szept. 28. 22:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem olyan rég találtam egy kutyát, be is vittem egy állatorvoshoz és megnézte, hogy van-e benne chip, de sajnos nem volt. Ingyen nézte meg, gondolom mindenhol ingyen nézik meg, mert csak egy kis műszert húz végig a kutya adott területe fölött és már kész is, kijelzi.

2009. szept. 28. 23:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A chippet ingyen megnézik.

A legtöbb állatorvosnál van chip, nem kell bejelentkezni, de (főleg vidéken) vannak még állatorvosok akik nem chippelnek (nem vették meg a beültető szettet, leolvasót ami azért olyan 100 eFt), ezért talán mégis telefonálj oda.

2009. szept. 29. 08:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még egy gyors kérdés! Hallottam, hogy ritka esetben a chipet kilöki a kutya teste! Én ezt hogy tudom észrevenni? Vagy csak kacsa, és nem is tud kilökődni?
2009. szept. 29. 11:29
 9/9 anonim ***** válasza:

A chip leolvasása ingyenes, ahhoz nagyon pofátlannak kell lennie egy állatorvosnak, hogy talált kutya azonosításáért pénzt kérjen.

A chip nem tud kilökődni, olyan előfordul nagyon ritkán, hogy elcsúszik a testében. Ezért mi pl. nem csak a nyakához tartjuk, hanem végig húzzuk a leolvasót a mellkasán és a hátán is a biztonság kedvéért.

Kiesni, kilökődni csak a beszúrás pillanatában tud, ha a doki rettenetesen béna.

Ha ki is esne, vagy elcsúszna, azt te nem veszed észre, max. annyi, amikor viszed oltásra vagy bármi másért a kutyát a dokihoz, mindig leellenőrizteted vele, hogy kiírja-e a leolvasó a számot.

2009. szept. 29. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!