Chippelni szeretném a kutyám, be kell jelentkeznem előtte az orvosnál telefonon, vagy mehetek anélkül?
6000Ft a beültetés, + 2000 Ft a regisztráció. Nekünk így volt. Tudod, regisztráció nélkül nem ér semmit a dolog. Majd a petvetdatán ellenőrizd le, hogy tényleg be lett-e regisztrálva, mert szoktak vele lenni problémák az állatorvosok hanyagsága miatt (sajnos).
Telefonon bőven elég odaszólni, ha esetleg nem lenne chipjük, tudjanak rendelni. Időpontot tuti nem kell egyeztetni, mert maga az eljárás fél perc, a regisztráció meg 10 perc, nem vesz több időt igénybe, mint amennyit általában a gazdik a dokinál töltenek.
Köszönöm! 8ezret végülis megér a kutyám biztonsága!
Egy másik kérdés! Ha találok egy kutyát, mennyibe kerül az orvosnál megnézetni hogy van-e csipje, hogy kiderítsem ki a gazdája?
Szia!
Én nem olyan rég találtam egy kutyát, be is vittem egy állatorvoshoz és megnézte, hogy van-e benne chip, de sajnos nem volt. Ingyen nézte meg, gondolom mindenhol ingyen nézik meg, mert csak egy kis műszert húz végig a kutya adott területe fölött és már kész is, kijelzi.
A chippet ingyen megnézik.
A legtöbb állatorvosnál van chip, nem kell bejelentkezni, de (főleg vidéken) vannak még állatorvosok akik nem chippelnek (nem vették meg a beültető szettet, leolvasót ami azért olyan 100 eFt), ezért talán mégis telefonálj oda.
A chip leolvasása ingyenes, ahhoz nagyon pofátlannak kell lennie egy állatorvosnak, hogy talált kutya azonosításáért pénzt kérjen.
A chip nem tud kilökődni, olyan előfordul nagyon ritkán, hogy elcsúszik a testében. Ezért mi pl. nem csak a nyakához tartjuk, hanem végig húzzuk a leolvasót a mellkasán és a hátán is a biztonság kedvéért.
Kiesni, kilökődni csak a beszúrás pillanatában tud, ha a doki rettenetesen béna.
Ha ki is esne, vagy elcsúszna, azt te nem veszed észre, max. annyi, amikor viszed oltásra vagy bármi másért a kutyát a dokihoz, mindig leellenőrizteted vele, hogy kiírja-e a leolvasó a számot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!