Mi a baja a kutyánknak rángatozik, csorog a nyála, megmerevednek a végtagjai meg mintha fájdalmában vonyitgatna?
Szerintem is epilepszia. Vigyétek orvoshoz. Ha nem jön elő gyakran, akkor valószínűleg még gyógyszerezni sem kell.
De mindenképp előbb orvos.
http://www.youtube.com/watch?v=XyL-xKXMSIY
Ha ilyen, akkor az epilepszia. Beszélj az állatorvosotokkal, és mindent mondj el pontosan. A legjobb lenne ha minden roham után készítenél egy feljegyezést, hogy mikor történt, volt e front, milyen körülmények voltak, mi válthatta ki, stb. Ha nincsenek gyakran rohamok, akkor valószínűleg még nem kell neki gyógyszer.
Arra nagyon figyelj, hogy a fejét ne üsse be sehová ha rohama van, sokkal többel sajnos nem tudsz neki ilyenkor segíteni.
Embereknél is ilyen egy epilepsziás roham, néhány napja sajnos pont láttam egy fiatal lányt, aki rohamot kapott:(
Tisztelt Kérdező!
Sajnos ez nagyon sok dologtól lehte.
Itt ugyan felsorolták az EPILEPSZIÁT, a CUKORSZINTET, de ezen felűl lehet mérgezés is. Mérgezés lehet kűlső behatásra, illetve szervi elégtelenségből is eredhet.
Sajnos a VESEELÉGTELENSÉG is okoz hasonló mérgezéses tüneteket, ami idegrendszer károsodásához vezet.
Ha VESEELÉGTELENSÉGBŐL származó a mérgezés, akkor nem sok jót lehet jósolni.
Nekünk kb. 1 hónap volt a lefolyása, majd halállal végződött.
Nem akarlak elkeseríteni, és hiú reményekkel táplálni, ez csak még egy tipp a többi mellé. Biztosan egy vérvétel tudná ezt megmondani.
Ez esetben mondhatni, hogy szerencsésebb az EPILEPSZIA.
Ha görcsrohamai vannak, célszerű mellette lenni, hogy a nyelvét el ne harapja, mert az akár elvérzéshez is vezethet.
Remélem tudtam valamennyit segíteni, és mielőbbi gyógyulást kívánok...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!