Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ellopták a 2 éves Yorkimat....

Ellopták a 2 éves Yorkimat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Természetesen túl vagyok a plakátoláson, a rádióba való bemondatáson, neten is kampányoltam, de már 2 hónap telt el és semmi hír. :( Ez egy kis város, mégis reménytelen a helyzet. A kutyusom chip-elve volt. Ez segíthet valamiben?
2009. szept. 28. 19:14
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

ELLOPNAK EGY KUTYÁT?HOVA SÜLLYEDTÜNK?MIT CSINÁLNAK VELÜK?

Mély együttérzésem:Egy Berni Pásztor tulajdonos.

2009. szept. 28. 19:19
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Ha jól álltok anyagilag, akkor érdemes egy nagyobb összeget felajánlani a "becsületes" megtalálónak. Valószínű ez a tolvaj lesz, de legalább megkerül a kutya. Viszont ez sem mindig célravezető Az egyik ismerősöm collieját is ellopták, felajánlottak érte vagy 20.000 ft jutalmat, másnapra visszahozták. Kb két hét múlva megint eltűnt a kutya, azóta sincs meg... Mondjuk 2 hónap alatt már régen eladhatták a kutyádat, hamarabb kellett volna intézkedni. szerintem azt tudod még csinálni, hogy a városodban lévő állatorvosokat felkeresed és megkérdezed nem-e vittek hozzá egy olyan korú/nemű/kinézetű kutyát mint amilyen a tiéd volt.
2009. szept. 28. 19:24
 3/10 A kérdező kommentje:
50 ezer Ft-ot ajánlottunk fel, de semmi... Köszönöm az együttérzést az első válaszolónak.
2009. szept. 28. 19:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekem is ellopták. Ráadásul egy ismerős lány. Én nem ismertem mondjuk(mert amíg hozzánk járt én táborban voltam egy hónapig) csak anyukám, és nagyon sokat segített neki, mert elég szegény volt. Kapott nálunk mindig enni meg ilyesmik. Aztán egyszer ott hagyták kettesben a kutyámmal, hogy játsszanak és mire anyum visszament már se a kutya se a lány nem volt meg. Mikor már végre kiderítettük hogy hol lakik és odamentünk a lány apja már túladott rajta és sosem kaptam vissza a kutyusom :S Ezzel nem elkeseríteni akarlak, remélem neked sikerül megtalálni csak, hogy erre is készülj fel azért :(
2009. szept. 28. 19:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ezeket a fajtájú kutyusokat nem lehet magukra hagyni egy percre sem mert rögtön a zsebébe tömködi valaki, méghozzá szó szerint. Debreceni vagyok és egyszer bicajozás közben egy olyan ház udvara előtt mentem el ahol egyszerre szaladt felém vagy 8 yorki kiskölyök ugatva, olyan kerítésnél, ahol alul ugyan sűrűrácsos, de fél méter magasságban már fejszéles lyukak tátongtak, tehát akár két kézzel is belehetett volna nyúlni értük. Gazdik sehol, csak a kölykök az udvaron. Eszméletlen nagy felelőtlenség. Én a skótjuhászomat is lezártam éjszakára mikor kölyök volt, pedig nálunk sűrű a kerítés és ő termetben sem olyan mint egy yorki, mégis rettegtem hogy valahogy benyúlnak érte. Tiédet hogy tudták ellopni?
2009. szept. 28. 19:33
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

A chip le van regisztrálva? Regisztráció nélkül nem ér semmit!

Ha eladják a kutyádat, és egy normális, rendes gazdához kerül (aki a dokinál pl. chipeztetni akarja, és kiderül, hogy már van benne), vagy az új gazdájától megszökik, és pl. bekerül a helyi gyepire/menhelyre, akkor a chip segíthet haza juttatni. De csak akkor, ha le van regisztrálva. (itt mindent elolvashatsz róla: [link]

A reményt sosem szabad feladni, kitartást kívánok neked! Bele se merek gondolni, mi lenne, ha az enyém veszne el. Szerintem bele őrülnék.

A kereséshez még azt tudom ajánlani, hogy rendszeresen nézd az expresszt, vaterát, iwiwet, e-dogot, stb., hátha megvételre kínálják. Ha szuka, a tüzelésével számolva az esetleg tőle származható kölyköket. Ha kan, akkor nem-e akarják hirdetés útján fedeztetni.

2009. szept. 28. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
23%
A chip alapján nem lehet megtudni róla valamit? Mármint azt hogy hol van, vagy hogy él-e még? Lehet hogy hülyeséget írtam, ha igen, akkor elnézést.
2009. szept. 28. 21:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Az enyémet is elvitték a cigánykölkök .... kihuzták a lábánál fogva a keritésen. Lementem a cigénytelepre, aztán beajánlottam némi pénz ... délután amikor meg visszaadták, akkor a rendörökkel mentem. Többet nem mertek hozzányulni.
2009. szept. 29. 11:42
 9/10 anonim ***** válasza:

A chip egy rizsszemnyi azonosító a kutya nyakába, bal oldalra, a bőre alá beültetve. Egy egyszerű szám, amit le lehet olvasni a chip leolvasóval, és ha le van regisztrálva, a számot a petvetdata rendszerébe beütve kiadja a gazda adatait (erre csak állatorvos jogosult).

Nem GPS, műholdas ketyere, nem bemérhető, tehát így butaságot írtál.

Itt minden megtalálható a chipről: [link]

2009. szept. 29. 15:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Na??? Előkerült a kutyuska???

Nekem is yorkim van, kislány. Meghalnék, ha eltűnne és nagyon együttérzek veled!! :(

2010. jan. 31. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!