Vágassunk a szőréből vagy ne? (többi lent)
9 hónapos border collie szuka kutyáról lenne szó. Eléggé szenved a melegtől, sokkal kevesebbet bír, mind sétálásban, mind játékban, mind tanulásban. Soka javasolták, hogy vigyük el levágatni a szőrét. De sokan meg azt mondják, hogy úgy teljesen elveszti a fajtajellegét, nem szükséges levágni, csak hagyni kell többet pihenni, és több víz kell neki. Ti mit javasoltok?
Előre is köszi minden választ
Én nem nagyon láttam lenyírt szőrű bordert, szerintem nem szokás levágni (kivéve, ha valami extra csomókban áll.)
A szőr nyáron hűt, télen fűt :)
Nekünk skótunk van, eszünk ágában sincs levágatni a szép bundáját. Ha nagyon meleg van, többször zuhany alatt van.
Ne vágasd le, nincs túl nagy jelentősége. Legyen hűvös fekhelye, vize, árnyéka.
Nekem yorkshire terrierem van, utálja a meleget. Egy ideig hosszú szőrben tartottam, aztán levágattam, de semmit nem változott a helyzet, ugyanúgy liheg és kitikkad a melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!