Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Atka elleni védekezés?! (kutya)

Atka elleni védekezés?! (kutya)

Figyelt kérdés
A kutyám 4 éves, és kiskora óta küszködik a bőre alatt élősködő atkákkal. Használtunk port, cseppentettünk a nyakára atka-és kullancs elleni cseppet, védőoltásban is részesült, de semmi nem vált be. Tudtok valami biztos módszert ez ügyben?! Nagyon szeretem őt, és sajnálom, hogy ennyit szenved. :( ( Eőre is köszönöm! :)

2013. máj. 4. 18:11
1 2
 11/15 zsoca04 válasza:

Szia!

Érdekelne hogy bevált e a módszer, mert az én kutyámmal is hasonló a probléma:S

2014. jan. 26. 20:44
 12/15 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Nekem orvos látta, kapott "szurikat", tablettákat meg különböző folyadékokat a szőrére, és bár nem szűnt meg, csökkenthető vele a viszketés.:)

Amikor nagyon vakarózik, akkor ezeket csináljuk vele. Amúgy nem kell rendszeresen, vagyis az én drágámnál ritkán szoktuk.:) Mielőbbi jobbulást a kutyusnak! :))

2014. febr. 28. 20:02
 13/15 Gigike86 ***** válasza:

Allergia vizsgálattal derült ki az én kutyusomról hogy allergiás az atkákra, mindegy az hogy levegőben vagy a porban van. Ezt is érdemes kipróbálni, mert én egy évig mászkáltam orvosról orvosra és senki nem tudta mi a baja. Aztán vannak olyan szerek mint pl spray ami öli az atkákat és még sok mást, és azzal kell befújni a takaróját, ágyát, szőnyeget, vagy bármit amin előfordulhat! De a kutyára nem szabad azt fújni, neki kell venni külön tea fa olajat és keverni azt aloe verával, én ezzel a komboval fújtam a kutyim kint ami segített neki, de itthon még nem találtam ilyen jó kis sprayket, csak Amerikában, mint pl ezeket: [link]

De érdemes a dokitól is megkérdezni, hogy milyen viszketés elleni spray vannak, hátha.

2016. júl. 19. 00:24
 14/15 Gigike86 ***** válasza:

Jut eszembe, vannak rajta kis dudorok? Mintha szúnyogcsípések lennének? Mert ha igen akkor tuti atka!

Jobbulást a Te kutyidnak is!!! :)

2016. júl. 19. 00:26
 15/15 A kérdező kommentje:

Az én kis drágám már másfél éve nincs közöttünk.:((

Nem az atkák miatt, hanem az emberek miatt...

De örülök, hogy továbbra is válaszoltok, hátha pont olyan olvassa a kérdésem, akinek aktuális.:)

2016. júl. 24. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!