Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a szemével?

Mi lehet a szemével?

Figyelt kérdés
Nagyon hosszú de kérlek olvasd l és segits.Begyulladt pár(kb. olyan 3 hete) héttel ezelött a kutyám szeme(csak az egyik).Kaptunk rá szemcseppet(ciloxan) másfél hétig cseppentettem neki hogy elmúljon de csak a sárga csipásodás múlt el,maradt a barna csipásodás(takony szerű) és a pirosság akkor békén hagytam a szemét 3 napig de nem múlt el a barna csipa,vissza mentem a dokihoz kérni még szemcseppet.Akkor még cseppentettem neki hogy hátha elmúlik de a csepptől bevérzett a szeme(pár perccel rá)Akkor utánna nem cseppentettem és elmúlt a bevérzés.Mitől vérezhettett be?Már nem birja a cseppet a szeme?Széppen lassan elmúlt a pirosság a szeméről a csipa is kezdett eltünni és elvittem sétálni(kinti kutya igy amig beteg volt nem vittem sétálni,hogy hamarabb elmúljon)És amikor haza jöttünk láttam hogy megint piross a szeme(mind kettő) de persze ráfogtam hogy biztos mert több inger éri a szemét meg stb.De másnapra se lett jobb a szeme csak a nem begyulladt ment vissza eredetire de a másik maradt piros.Mi válthatja ki ezt a reakciót?Ja és a csipa(barna) is vissza jött:(Kérlek adjatok valami tanácsot mert szeretném vinni sétálni de félek hogy valami baja lesz a szemének.Orvoshoz csütörtökön tudom vinni mert akkor kapunk fizetést.Köszi a válaszokat.Ja és irjatok ha valamit nem értetek a szövegből.
2009. szept. 28. 18:26
 1/4 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Próbáld meg a Visine Classicot,naponta többször használhatod,amíg a doki nem ad mást...
2009. szept. 28. 20:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Csütörtökig ne nyúlj a szeméhez és sétálni se vidd.

Csütörtökön foglald össze az orvosnak a tüneteket és a reakciókat a kezdetektől egészen addig a napig, mert ő nem biztos, hogy emlékszik a betegség pontos lefolyására a sok-sok négylábú beteg között.

Sárga csipa=>barna csipa: szerintem a gyógyszer hatása, pl. döglött bacik, ilyesmi.

Bevérzés=> hááát, szerintem allergiás reakció.

Valószínűleg a gyógyszer sem volt tökéletes, és te többször abba is hagytad a kezelést, plusz sétálni vitted. Így a gyógyulás nem volt teljes, és felül is fertőződött.

Nem tudom, szoktak-e ilyet csinálni, vagy létezik-e egyáltalán, de ha van, esetleg érdemes lenne a friss csipából, szemváladékból egy baktérium tenyésztést csináltatni (az meg egy más kérdés, hogy mennyibe kerülhet).

Szerintem a következő lépés a doki részéről egy másik antibiotikumos kenőcs lesz, és lehet, gyógyszer/injekció formájában is fog mellé antibiotikumot kapni (ha baktérium okozza egyáltalán).

A lényeg, hogy a szert, amit ad, teljes gyógyulásig alkalmazd, inkább jó pár nappal tovább is, és ha újból bevérzik a szeme vagy allergiás reakciót mutat, akkor többet egyáltalán ne használd azt a szert, hanem megint vissza az állatorvoshoz.

Szerintem házi praktikákat, pl. kamillás lemosás, Visine, egyéb dolgok, ne használj mert ezzel elősegítheted a felülfertőződést, vagy az allergiás reakciót.

Gyógyulást a kutyusnak, írd majd meg, mi lett! :)

2009. szept. 28. 21:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Oké megirom.
2009. szept. 29. 07:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekünk pont ugyanez a problémánk. Csipa, piros, elmúlik, visszajön. A doki szerint csak érzékeny a szeme. Én csak azt írom le, ami velünk történt, lehet, hogy a te kutyusodnál nem hatásos módszerek ezek.

Kamilla v. bórvíz=> mosás, naponta, két naponta

Nem vált be.

Tiacil=> Nekünk ezt adta a doki. 1 hétig kellett volna csöpögtetni, de már második napon elhagytuk, mert teljesen elmúlt.

Kb 2 hét múlva jött ki újra a probléma, piros volt a szeme, gennyezett, gyanítom elkapta a huzat a kocsiban. Bórvíz mosás, Tiacil, és megint minden rendben.

De azért menjetek el a dokihoz, lehet, hogy nálatok komolyabb a probléma, szerintem próbáljátok ki a Tiacilt!

Azóta is vissza-visszajön a gyulladás, de egy csepp Tiacil és megint minden rendben, most már mindig van itthon.

2009. szept. 29. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!