Mi lehet a szemével?

Csütörtökig ne nyúlj a szeméhez és sétálni se vidd.
Csütörtökön foglald össze az orvosnak a tüneteket és a reakciókat a kezdetektől egészen addig a napig, mert ő nem biztos, hogy emlékszik a betegség pontos lefolyására a sok-sok négylábú beteg között.
Sárga csipa=>barna csipa: szerintem a gyógyszer hatása, pl. döglött bacik, ilyesmi.
Bevérzés=> hááát, szerintem allergiás reakció.
Valószínűleg a gyógyszer sem volt tökéletes, és te többször abba is hagytad a kezelést, plusz sétálni vitted. Így a gyógyulás nem volt teljes, és felül is fertőződött.
Nem tudom, szoktak-e ilyet csinálni, vagy létezik-e egyáltalán, de ha van, esetleg érdemes lenne a friss csipából, szemváladékból egy baktérium tenyésztést csináltatni (az meg egy más kérdés, hogy mennyibe kerülhet).
Szerintem a következő lépés a doki részéről egy másik antibiotikumos kenőcs lesz, és lehet, gyógyszer/injekció formájában is fog mellé antibiotikumot kapni (ha baktérium okozza egyáltalán).
A lényeg, hogy a szert, amit ad, teljes gyógyulásig alkalmazd, inkább jó pár nappal tovább is, és ha újból bevérzik a szeme vagy allergiás reakciót mutat, akkor többet egyáltalán ne használd azt a szert, hanem megint vissza az állatorvoshoz.
Szerintem házi praktikákat, pl. kamillás lemosás, Visine, egyéb dolgok, ne használj mert ezzel elősegítheted a felülfertőződést, vagy az allergiás reakciót.
Gyógyulást a kutyusnak, írd majd meg, mi lett! :)

Nekünk pont ugyanez a problémánk. Csipa, piros, elmúlik, visszajön. A doki szerint csak érzékeny a szeme. Én csak azt írom le, ami velünk történt, lehet, hogy a te kutyusodnál nem hatásos módszerek ezek.
Kamilla v. bórvíz=> mosás, naponta, két naponta
Nem vált be.
Tiacil=> Nekünk ezt adta a doki. 1 hétig kellett volna csöpögtetni, de már második napon elhagytuk, mert teljesen elmúlt.
Kb 2 hét múlva jött ki újra a probléma, piros volt a szeme, gennyezett, gyanítom elkapta a huzat a kocsiban. Bórvíz mosás, Tiacil, és megint minden rendben.
De azért menjetek el a dokihoz, lehet, hogy nálatok komolyabb a probléma, szerintem próbáljátok ki a Tiacilt!
Azóta is vissza-visszajön a gyulladás, de egy csepp Tiacil és megint minden rendben, most már mindig van itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!