8 hónapos kutyát még át lehet szoktatni?
Egyik ismerősünk nem tudja tovább gondozni a kiskutyáját, ezért felkerül hozzánk. Szobakutya, de alomba pisil. A kérdésem, hogy át lehet-e szoktatni arra, hogy séta közben ürítsen, és ha igen, hogyan?
Előre is köszönöm. :)
szerintem igen
a kutya magátol meg fogja tanulni, ha minden nap legaláb 3-szor és hosszan viszed le sétálni
Persze, az alomba ürítésre hülyeség volt rászoktatni :/
Csak mindig dícsérjétek meg, ha elvégzi kinn a dolgát. Mikor benn ürít, ne szidjátok, csak töröljétek fel domestosos vízzel, hogy ne maradjon szaga. Pár nap alatt megtanulja. Ami még sztem nagyon fontos, hogy pozitív élményhez kössétek a kint elvégzett pisit/kakit. Tehát ne csak egy 2 percre ugorjatok le vele, hogy végezze el a dolgát, hanem kicsi séta, játék. Ne sürgessétek! Nagyon hamar megtanulja majd. Bár az tény, hogy az alom miatt nehezebb lehet a dolog...
Látszik, hogy Te sokkal okosabb vagy, mint az, akinél most van a kutya. A kutyának nem jó, hogy alomba kell pisilnie, a kutyák nem szeretik a saját életterükben végezni a dolgukat.
Nekem is lakásban van a kutyám, és nagyon hamar megtanulta a szobatisztaságot. Napi 4 séta, és soha nem fog bent pisilni, kakilni. Az enyém olyannyira szobatiszta, hogyha elmegyünk a nagymamámhoz vidékre, akkor ott is ki kell vele mennem a kert végébe, hogy pisiljen, mert a saját életterében nem piszkít. Pedig elég nagy füves terület.
Na szóval, hajrá, meg fogja tanulni, és sokkal boldogabb élete lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!