Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi ideig tart az ellés...

Mennyi ideig tart az ellés egy középtermetű spiccnél? Most 6 éves a kiskutyám, és ez az első ellése, és nagyon féltem.

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!
2009. szept. 28. 17:59
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
az összes kutyánál 63 nap, de még belefér 59-73
2009. szept. 28. 18:10
 2/9 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Első az a vemhesség!

Az ellés általában 12-24 óráig elhúzódik, ha gáz van hívd a dokidat!

2009. szept. 28. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
jah bocsi, félrenéztem a kérdést :$
2009. szept. 28. 18:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem is tudtuk, hogy lesz kiskutya, csak nemrég mondta a mama, hogy volt egy hívatlan "látogatónk". Igazából nem vettük rajta észre, hogy hasas lenne, mert nagy a szőre, meg amúgy is "jóltáplált" a lelkem... Tegnap még semmi baja nem volt, ma meg már elő sem akar jönni...
2009. szept. 28. 18:15
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Gratulálok a felelős gazdiknak. :S Szül a kutya és nem vették észre 2 hónapon keresztül... Na mindegy... Remélem azt tudjátok, hogy a kora és a "jóltápláltsága" (ami csak az ember szerint jó, a kutyának meg árt) mind veszélyes lehet a szülés kimenetelére is, de amúgy anélkül is akadhatnak súlyos gondok ( pl elhalálozás, persze ugyanmár a temészetben is megszültek az állatok, csak azt nem számoljuk hány szelektálódott közben ki. De ha már ilyen felelősek vagytok akkor vigyétek az orvoshoz vagy hívjátok fel, MERT MI NEM VAGYUNK AZOK! Hiába szül meg az én kutyám 10 évesen 15 perc alatt, attól még a tiéd szenvedhet 1 évesen 2 napon keresztül és aztán ... Szóval érted? Hiába mondunk itt ilyen adatokat, attól még a tiédnek teljesen más lesz...
2009. szept. 28. 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Ha már itt tartunk az én két kutyám 2 és 3 óra alatt szültek meg 5 és 3 kölyköt. De ők fiatalok voltak és nagyon fittek, előtte még vidáman sétáltak. Az egyik egyszercsak fogta magát, kapart egyet, erre bevittem a helyére és már jöttek is a kutyák nemsokára. A másiknál szintén. De semmiképp ne erre alapozz. Főleg a súlya és az életkora miatt.
2009. szept. 28. 18:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Először is volt ultrahangon? Tehát orvos állapította meg, hogy vemhes? Mert lehet, hogy csak álterhes, vagy beteg.

Egy 6 éves kutya első ellésénél nagy valószínüséggel kell császárra felkészülni. Tehát először is orvos, aki majd elmondja azt is, hogy mikortól őrizzétek, hogyan kell felkészülni az ellésre, mit kell előkészíteni, mik azok a jelek, amikor be a kocsiba a kutyával és rohanni a rendelőbe. Valamint az orvosnak is tudnia kell, hogy mi várható, tehát éjjel-nappal elérhetőnek kell lennie.

2009. szept. 28. 18:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

uhh, ahogy az elöttem irok válaszoltak, valóban kockázatos ha 6 évesen elöször szül!

És ez komoly!!

Egyik ismerősömnél szintén 6 évesen szült elöször a szukája, 7 el volt vemhes, de olyan durva volt a szülés, magától elkezdett szülni, állt a kutya az udvar közepén és ott hagyta a kicsit. Aztán odébb is szült, azt is ott hagyta, aztán észrevették és rögtön vitték az állatorvoshoz aki császározta, mert közben beszorult az egyik kiskutya.

A szülés végére 3 maradt életben. Pár nap múlva az a maradék csöppség is meghalt.

Szóval ilyen idősen semmiképp se szüljön elöször egy szuka.

Sőt, 6 évesen csak indokolt esetben szüljön, akkor ha elötte legalább 2 alma volt.

Hogy te mit csinálj, azt te döntsd el, a te felelősséged.

Mi csak leirjuk a véleményünket, tanácsunkat (ivartalanitás)

2009. szept. 28. 20:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A kutyámról orvos állapította meg, hogy nem lehet vemhes... Ezt az előző gazdája mondta, és azért passzolta el, mert tenyészeni akarta. Ezért nem is "foglalkoztunk" a dologgal, mert nem érdekelték a kan kutyák. Ma reggelre azonban 4 kiskutyával lettünk gazdagabbak... Remélem, találunk nekik gazdikat. És a naggyal is minden rendben van...

2009. szept. 29. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!