Parancsszó váltás?
Ha megtanítod neki a különbséget, menni fog. Csak fontos, hogy te se keverd, neked is meg kell szoknod.
Több évnyi használat után is képes átállni, csak újra kell tanítani.
Szia. Én is átálltam egyik vezényszóról egy másikra, mert és régen az ugatásra azt használtam, hogy ugass, de nem tetszett, és átálltam arra, hogy hangot!
Első pár alkalommal először nem értette,de mivel én nekem van hozzá egy kézjel is, így a kézjelre ugatott, csak az ugat helyett a hangot mondtam neki, és kb 1-2 nap alatt már a hangot-ra is ugatott kézjel nélkül is.
Valamilyen szinten helyzettől is függ, ugyanaz a vezényszó. Mert pl. az én kutyám azt hogy 'másik' sok mindenre ismeri, vagy is tudja. Pl: ha kérek tőle pacsit, ad az egyik mancsával, mondom neki hogy másik, akkor a másikkal. Ha kinn vagyunk parkban, és elindul valamerre, mondom hogy másik, akkor az ellenkező irányba megy. Sétánál pórázon, ha a fa másik oldalán akar menni (így ugye a fa közte és köztem lenne, plusz a póráz) és szólok neki hogy másik, akkor az én oldalamon jön a fa mellett. Tehát biztosan egy vezényszó több mindenre használható, az adott szituációtól függően.
De ha vezényszót váltasz az sem lesz nagy probléma (pláne ha kézjel is van, hamarabb tudni fogja).
Ha van kézjel a trükkhöz, akkor egyszerűen mondod az új vezényszót és mutatod a kézjelet. Társítani fogja némi gyakorlás után csak az új vezényszóhoz is a feladatot.
Ha nincs kézjel, akkor csak mond ki a kiválasztott új szavat és utána azonnal a régi vezényszót. Egy kis idő után csak az újra is meg fogja csinálni a feladatot. A vezényszó csere nem nagy kunszt, semmi bonyolult nincs benne.
Köszönöm a válaszokat!!
ui: én mindenkit felpontoztam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!