Van egy komondorom de mit kezdjek a szőrével?

NAgyon szépen köszönöm..de nincs annyi pénzem hogy én ezt ilyen drágára bevállaljam
inkább a házi megoldásnál maradok.. szerintem ha levágom a gumót és és majd szépre kifésülööm egyébként a kakis szőrhöz könyökig érő gumekeszűt fogok használni :) és utána 2-3 centisre levágom remélem igy jo lessz és a válaszaitokat ténylge nagyon köszönöm...mivel nagyon hasznosak voltak!! Sokat segítettetek:)

Nem tudom, merjem-e ajánlani, de nekem egyszer belefeküdt a németjuhászom a szurokba. (Néhány helyen azzal van kitöltve az udvarunkon a betonkockák közötti rés és nyáron ragadóssá, néha már folyóssá válik a szurok.)
Egy majdnem tenyérnyi darab volt rászáradva a szőrére, a combján. Sehogy nem bírtam leszedni, pedig több mindennel próbálkoztunk. Végül "szikével" sikerült kb. fél perc alatt megoldani. Nem tudom mi a rendes neve. Egy kb. akkora valamit képzelj el, mint egy 15 cm-es vonalzó (szélességre is akkora, pár centi), és kb. 1 cm vastag. Van egy műanyag tok, lehet kapni sokféle színben. És ebből lehet kitekerni, vagy kitolni egy vékony fém pengeszerűséget. A teteje olyan... |\ ilyesmi alakú. Mondanám, hogy hegyes, de igazából nem a közepénél hanem az egyik oldala. Szóval olyan ferde. És fel van osztva pár ilyen kis részre, látni benne a vonalakat.
Nekem épp nem is volt kéznél egy rendes ilyen, csak egy pár centis penge (gondolom kiesett belőle vagy eltörhetett, apám cuccai közt találtam). Sokkal jobb, mint az olló vagy a kés, mert több oldala éles, és sokkal élesebb, nem kell vele szenvedni, egyszerűen megfeszíted kicsit a szőrt és elvágod vele. De vigyázni kell, nehogy a kutya ugráljon mert ha megvágod vele komoly sérülést okozhatsz neki. De tényleg nagyon hatékony, én is alá tudtam nyúlni a szurok alá. Utána mindig azt használtam ha bogáncs ment bele vagy festékes lett vagy bármi. Mondom, 20-40 másodperc volt az a munka, amivel előtte mindenfélével órákig szenvedtünk sikertelenül, szóval ajánlom neked is, ha úgy érzed balesetmentesen tudod alkalmazni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!