Árthatnak a szúnyogok a kutyáknak? És hogyan lehet a legjobban védekezni?
Igen... Sajnos tényleg rengeteg a szívférgességet és bőrférgességet hordozó szúnyog, egyre több, és nem csak víz közelében.
Nálunk a rokonságban több kutya is kezelve van már ellene. Én jövőhéten viszem a sajátjaimat egy másik városba vérvételre, mert nálunk nem csinálják, pedig megyeszékhely.
Leveszik a vért, megvizsálgák, ha nincs benne lárva, akkor májustól szeptemberig kell nekik egy speckó féreghajtót adni, a doki tudni fogja.
Sajnos a nyakörvek nem védenek ellenük, mert nem a lepkeszúnyogok terjesztik, hanem a rendes szúnyogok. :(
Árthat bizony, az én kutyámat 2 évvel ezelőtt kezelték bőrférgességgel. Amikor a vérvétel kimutatta a microfilaria parazitát, azt hittem a guta megüt. Korábban egy ismerősöm kutyáját kezelték ugyanezzel, de az ő kutyája nem bőrférgességet, hanem szívférgességet kapott. Mindkettő a microfilaria okozza, amit a szúnyog terjeszt.
Bőrférgességből Stronghold cseppekkel kellett kikezelni, nem is igazán veszélyes, de a szívférgesség nagyon speciális kezelést igényel. ÉS sajnos sok esetben belehal a kezelésbe az állat :(
Az ismerősöm kutyája 2 hónapig gyakorlatilag szobafogságon volt. Sötétített szobában, a legkevesebb inger mellett, minimális testmozgással, épp csak amíg elintézi a dolgát.
Itt olvashatsz mindkettőről:
Köszönöm a kommenteket!
Mindegyik hasznos volt számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!